Ψάχνατε ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό για το Σάββατο, που να είναι δροσερό; Αυτό το μιλφέιγ με μπισκότα είναι αυτό που ψάχνατε κι επειδή το δοκιμάσαμε σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Έχει ελαφριά και δροσερή γεύση και είναι ό,τι πρέπει μετά το φαγοπότι του Σαββάτου αλλά και κάθε άλλης μέρας.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- βανίλια 1
- κρόκους αυγού 5
- κάστερ πάουντερ 90 γραμμάρια
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια 35%
Υλικά
- μπισκότα 2 πακέτα πτι μπερ
Για το στήσιμο
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια ζαχαροπλαστικής
Για την επικάλυψη
- μπισκότα Κατά βούληση τριμμένο πτι μπερ
Για το γαρνίρισμα
Η Τζένη Τσανακτσίδου έκανε για άλλη μία φορά τα σάλια μας να τρέξουν με αυτό το λαχταριστό μιλφέιγ με μπισκότα. Το απόλυτο γλυκό για το Σάββατο!
Εκτός αυτού μιλάμε για ένα γλυκό με απλά και οικονομικά υλικά. Απόλυτα μαμαδίστικο, όπως κάθε συνταγή της αγαπημένης μας Τζένης και φυσικά η συνταγή έχει απόλυτη επιτυχία. Αξίζει να το δοκιμάσετε και να μην μείνετε μόνο στο ένα κομμάτι!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μιλφέιγ με μπισκότα:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για την κρέμα του μιλφέιγ με μπισκότα
Βάζουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών και το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Δείτε ακόμα Τούρτα με πτι-μπερ σαν Μιλφέιγ από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη
Βάζουμε το μείγμα με τους κρόκους στο ζεστό γάλα και σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να πήξει. Αφού πήξει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
Εκτέλεση για το στήσιμο του μιλφέιγ με μπισκότα
Βάζουμε στον πάτο ενός τάπερ ή ενός πυρέξ ή ενός ταψιού μία σειρά μπισκότα πτι μπερ. Από πάνω στρώνουμε την κρέμα. Πάνω από την κρέμα βάζουμε άλλη μία σειρά μπισκότων. Πάνω από τα μπισκότα βάζουμε άλλη μία στρώση κρέμας. Συνολικά γίνονται 4 σειρές μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Βάζουμε διάφανη μεμβράνη στο γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Στο τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής σε σαντιγί και βγάζουμε την μεμβράνη από το γλυκό. Στρώνουμε από πάνω την σαντιγί και γαρνίρουμε με τριμμένα μπισκότα. Το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο.
Tips για το μιφλέιγ με μπισκότα
Αντί για κάστερ πάουντερ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κορν φλάουρ. Η κρέμα είναι τόσο κίτρινη εξαιτίας του κάστερ πάουντερ και των αυγών, τα οποία ήταν χωριάτικα. Αντί για βανίλια μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια