Το γρήγορο φαγητό της Πέμπτης : Ομελέτα φούρνου. Ομελέτα φούρνου με πατάτες και τριμμένο ρεγκάτο.
- κολοκυθάκια 4-5 μεγάλα
- πατατες 4 μέτριες
- ντοματα 2 ώριμες ψιλοκομμένες
- αυγα 6
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι κρασιού
- μπέικιν πάουντερ 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού
- ρεγκάτο 1 κούπα τριμμένο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Ένα πιάτο μπουκιά και συχώριο ετοιμάσαμε για εσάς σήμερα, που είναι υγιεινό, νόστιμο και αποτελεί χάρμα οφθαλμών αλλά και γεύσεων. Μία ομελέτα φούρνου με πατάτες, ρεγκάτο, μπέικιν πάουντερ και φρέσκια ντομάτα. Ό,τι πρέπει για το Καλοκαίρι.
Αυτή η ομελέτα φούρνου είναι ό,τι πρέπει μετά από ένα μπάνιο στην θάλασσα αφού γίνεται γρήγορα, είναι ελαφριά και σίγουρα χορταστική και πεντανόστιμη. Ακόμη και τα παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό και δεν τρελαίνονται για κολοκυθάκια, με αυτόν τον τρόπο θα τα απολαύσουν σίγουρα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ομελέτα φούρνου:
Εκτέλεση για την ομελέτα φούρνου
Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τις πατάτες. Βάζουμε τις πατάτες στο νερό και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για να κατεβάσουν όλα τα υγρά τους. Στο μεταξύ ξεπλένουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε σε καθαρή πετσέτα.
Ρίχνουμε τις πατάτες σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Προσθέτουμε αλάτι και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και στρώνουμε στην λαμαρίνα τις πατάτες ομοιόμορφα. Τις ψήνουμε στον αέρα, στους 220 βαθμούς Κελσίου, πιο πάνω από την μέση του φούρνου.
Αφού ψηθούν τις αφαιρούμε από την λαδόκολλα και απλώνουμε τα κολοκυθάκια ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βράζουμε την ντομάτα τριμμένη μαζί με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Δείτε ακόμα Kαλοκαιρινή ομελέτα με κολοκυθάκια
Αφού όλα είναι έτοιμα τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μισό τριμμένο ρεγκάτο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Με την ίδια λαδόκολλα τα βάζουμε σε ένα μικρότερο ταψί ή πυρέξ. Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τα αυγά.
Προσθέτουμε και αλάτι και χτυπάμε μέχρι τα αυγά να διαλυθούν. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών το ταψί με τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί το αυγό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024