Close

Το ιμάμ μπαϊλντί της Μεγάλης Εβδομάδας

νηστίσιμο-ιμάμ μπαϊλντί-για-τη-Μεγάλη Εβδομάδα-συνταγή-

Συνταγή για παραδοσιακό ιμάμ μπαϊλντί με μελιτζάνες, κρεμμύδια και ντομάτα, όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μας. Ένα φαγάκι για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας, σκέτο γλύκισμα για πολλές βούτες με φρέσκο ψωμί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Από τη φίλη μας Litsa Kokkoni.

 

Ιμάμ μπαϊλντί με τόνο

 

Το ιμάμ μπαϊλντί είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας φαγητά. Ένα φαγάκι ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό με πλούσια γεύση που η μελιτζάνα σε συνδυασμό με τα κρεμμύδια, το κάνουν σκέτο γλύκισμα. Μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας, σας το προτείνουμε για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ιμάμ μπαϊλντί της Μεγάλης Εβδομάδας:

νηστίσιμο-ιμάμ μπαϊλντί-για-τη-Μεγάλη Εβδομάδα-συνταγή-

Εκτέλεση για το ιμάμ μπαϊλντί της Μεγάλης Εβδομάδας

Αρχικά πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε το κοτσάνι τους και αφαιρούμε λωρίδες λωρίδες από τη φλούδα ως συνήθως. Κάνουμε μία σχισμή, βάζουμε σε μία λεκάνη νερό και αλάτι και τις αφήνουμε στο αλατόνερο για 1 ώρα περίπου, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές για να ξεπικρίσουν.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν, τις πιέζουμε ελαφρώς να βγει το νερό που ρούφηξαν, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσουν.

νηστίσιμο-ιμάμ μπαϊλντί-για-τη-Μεγάλη Εβδομάδα-συνταγή-

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια με το ελαιόλαδο που σοτάραμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαραθούν και τα γυαλίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι και τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια. Επίσης βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιεί όλα τα υγρά.

 

Ιμάμ μελιτζάνες χωρίς λάδι-Αλάδωτες

 

νηστίσιμο-ιμάμ μπαϊλντί-για-τη-Μεγάλη Εβδομάδα-συνταγή-

Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Με 2 πιρούνια ανοίγουμε τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με κρεμμύδια. Η γέμιση που περίσσεψε την βάζουμε ανάμεσα, από πάνω βάζουμε λεπτοκομμένες φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Ψήνουμε στους 230 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.

νηστίσιμο-ιμάμ μπαϊλντί-για-τη-Μεγάλη Εβδομάδα-συνταγή-

Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr