Το καλύτερο ριζότο! Το καλύτερο ριζότο λαχανικών με πιπεριά Φλωρίνης, καρότο & κολοκυθάκια, λάχανο και διάφορα μπαχαρικά! Είναι απλά ένα υπέροχο ριζότο λαχανικών που μπορείτε να το απολαύσετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αυτό το ριζότο λαχανικών είναι από τα αγαπημένα μας.
- λαχανο 1/2 ψιλοκομμένο
- πράσο 2 ψιλοκομμένα
- κρεμμυδι 1 ξερό ψιλοκομμένο
- κολοκυθάκια 2
- πιπεριά Φλωρίνης 1 μεγάλη
- καρότο 2 μεγάλα
- ντοματα 1 μεγάλη
- μαιντανος Μισό ματσάκι περίπου
- σέλινο 7-8 κλωνάρια
- ελαιολαδο 1/2 φλ.
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κύμινο 1/2 κ.γ
- πάπρικα 1/2 κ.γ
- ρυζι 400 γρ μπασμάτι
Υλικά
Αυτό διότι έχει πάρα πολλά υγιεινά λαχανικά μέσα και ο τρόπος παρασκευής του είναι όσο πιο υγιεινός γίνεται. Αυτό το ριζότο λαχανικών μπορεί να γίνει μία μοναδική ευκαιρία για να δοκιμάσουν τα παιδιά σας διάφορα λαχανικά όπως το λάχανο, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τους άρεσαν.
Δείτε επίσης Μια εύκολη συνταγή για ριζότο με λαχανικά που θα αγαπήσουν τα παιδιά
Επίσης μπορείτε να το φάτε σκέτο ή και σαν συνοδευτικό με το κρέας σας! Μία πιο υγιεινή πρόταση για φέτος τα Χριστούγεννα που όμως είναι εξίσου νόστιμη και εντυπωσιακή. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για το καλύτερο ριζότο λαχανικών
Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε κύβους. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε το λάχανο, το ξεπλένουμε λίγο σε τρυπητό και το βάζουμε στην κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να κατεβάσουν τα υγρά τους, τα λαχανικά μας και να μαραθούν.
Θέλουμε το λάχανο να γίνει διάφανο. Όσο γίνονται τα λαχανικά μας ανακατεύουμε που και που. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου. Ξεπλένουμε λίγο το ρύζι μας και το ρίχνουμε στα λαχανικά μας.
Βράζουμε για 3 λεπτά ακριβώς και τραβάμε από την φωτιά το φαγητό μας. Σκεπάζουμε το φαγητό μας με μία καθαρή πετσέτα και από πάνω με το καπάκι της κατσαρόλας. Το αφήνουμε να τραβήξει το ρύζι τα υγρά του και να μείνει σχεδόν μόνο με το λάδι του. Σερβίρουμε το ζεστό φαγητό μας με γιαούρτι και γλυκιά πάπρικα.
Tips για το καλύτερο ριζότο λαχανικών
Το λάχανό μας πρέπει να είναι μικρό. Αν θέλουμε αντί για γλυκιά πάπρικα μπορούμε να βάλουμε καυτερό μπούκοβο.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή