Ποιος είπε ότι τα σιροπιαστά γλυκά και ειδικά το κανταΐφι χρειάζεται κόπο και ειδικές μαγειρικές ικανότητες; Σας έχουμε μία πεντανόστιμη και φυσικά νηστίσιμη συνταγή για κανταΐφι, με λίγα υλικά και χωρίς καθόλου κόπο! Ένα πανεύκολο σιροπιαστό γλυκό για όλες τις ώρες, για κέρασμα ή γιορτές που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες αν είστε αρχάριες στα γλυκά ή δεν έχετε ελεύθερο χρόνο!
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το κανταΐφι
Αλέθουμε τα καρύδια χοντροκομμένα και ενώνουμε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη, τη φρυγανιά και τη κανέλα. Λιώνουμε το βούτυρο. Ξανοίγουμε καλά το κανταΐφι και ρίχνουμε επάνω το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, βάζουμε στο ταψί το μισό , από πάνω το μείγμα με τα καρύδια και μετά το υπόλοιπο κανταιφι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μια ώρα μέχρι να αποκτήσει το χρυσάφι χρώμα. Το βγάζουμε από το φούρνο, το κόβουμε και το σιροπιάζουμε.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Μαρία Αδραμάνη
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη