Το νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως. Νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως με αποξηραμένα φρούτα, καρύδια και ινδοκάρυδο από την Γκόλφω Νικολού.
- καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι χλιαρό
- ζαχαρη 1 ποτήρι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 2 ποτήρια
- σοδα Μισό κουταλάκι
- ινδοκαρυδο 1 κουταλιά
- βανίλια 1
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- αποξηραμένα φρούτα Κατά βούληση
- καρυδια Κατά βούληση
- σταφίδες Κατά βούληση
Υλικά
- κονιάκ Λίγο
Για τις σταφίδες
Τα νηστίσιμα κέικ είναι από τα πιο νόστιμα και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την περίοδο της νηστείας για να μάθουμε πιο πρωτότυπα κέικ πέρα από τα κλασικά με τα αυγά και τα βούτυρα. Σήμερα λοιπόν η αγαπημένη μας Γκόλφω μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα νηστίσιμο κέικ με φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Για να φτιάξουμε αυτό το Το νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως θα χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα φρούτα της επιλογής μας, σταφίδες, καρύδια ψιλοκομμένα και ινδοκάρυδο. Η Γκόλφω Νικολού μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για ένα νηστήσιμο κέικ και μας δείχνει πως μπορούμε να το κάνουμε και με κακάο ή τρούφα σοκολάτας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως:
Εκτέλεση για το νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό καλαμποκέλαιο και την ζάχαρη. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στον φυσικό χυμό πορτοκαλιού ανακατεύουμε την σόδα.
Αφήνουμε για 2 λεπτά το μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού στην άκρη, για να φύγει η έντονη γεύση της σόδας και προσθέτουμε έπειτα τον χυμό στο μείγμα με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε για λίγο.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και απορροφηθεί το αλεύρι.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμο κέικ με πετιμέζι
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας, σταφίδες τις οποίες τις έχουμε μουλιάσει μέσα σε κονιάκ και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ ή ταψί. Ψήνουμε στην εστία πάνω κάτω, στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50-55 λεπτά.
Tips για το νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως
Το ινδοκάρυδο είναι προαιρετικό. Μπορούμε αντί για αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες και ξηρούς καρπούς να βάλουμε και τρούφα σοκολάτας. Αντί για σπορέλαιο μπορούμε να βάλουμε χλιαρό ηλιέλαιο.
Αν θέλουμε να βάλουμε σκόνη κακάο ή τρούφα σοκολάτας τα προσθέτουμε μετά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αφού έχει ενσωματωθεί το αλεύρι. Μπορούμε να φτιάξουμε με τις ίδιες ποσότητες υλικών ατομικά μάφινς με αυτό το μείγμα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια ξυλοκοπήθηκε άγρια από την σύζυγο της κρυφής της σχέσης
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη προσπαθούσε να κάνει Λευκούς Γάμους με Πακιστανούς
- Γιώργος Αγγελόπουλος : Περπάτησε ξυπόλυτος 8 ολόκληρα χλμ για να πάει στην Παναγία (βίντεο)
- Άγιος Έρωτας : Δώσε μου την Χριστίνα και καθάρισες – Η Χυδαία απαίτηση του Βλάσση
- Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με 6 υλικά