Close
Το νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως

Το νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως.  Νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως με αποξηραμένα φρούτα, καρύδια και ινδοκάρυδο από την Γκόλφω Νικολού.

Τα νηστίσιμα κέικ είναι από τα πιο νόστιμα και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την περίοδο της νηστείας για να μάθουμε πιο πρωτότυπα κέικ πέρα από τα κλασικά με τα αυγά και τα βούτυρα. Σήμερα λοιπόν η αγαπημένη μας Γκόλφω μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα  νηστίσιμο κέικ με φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Το νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως

Για να φτιάξουμε αυτό το Το νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως θα χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα φρούτα της επιλογής μας, σταφίδες, καρύδια ψιλοκομμένα και ινδοκάρυδο. Η Γκόλφω Νικολού μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για ένα  νηστήσιμο κέικ και μας δείχνει πως μπορούμε να το κάνουμε και με κακάο ή τρούφα σοκολάτας.

Το νηστισιμo κέικ της Γκόλφως

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως:

Το- νηστισιμo -κέικ- της -Γκόλφως-

Εκτέλεση για το νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό καλαμποκέλαιο και την ζάχαρη. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στον φυσικό χυμό πορτοκαλιού ανακατεύουμε την σόδα.

Αφήνουμε για 2 λεπτά το μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού στην άκρη, για να φύγει η έντονη γεύση της σόδας και προσθέτουμε έπειτα τον χυμό στο μείγμα με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε για λίγο.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και απορροφηθεί το αλεύρι.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμο κέικ με πετιμέζι

Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας, σταφίδες τις οποίες τις έχουμε μουλιάσει μέσα σε κονιάκ και τα καρύδια.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ ή ταψί. Ψήνουμε στην εστία πάνω κάτω, στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50-55 λεπτά.

Το- νηστισιμo -κέικ- της -Γκόλφως-

Tips για το νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως

Το ινδοκάρυδο είναι προαιρετικό. Μπορούμε αντί για αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες και ξηρούς καρπούς να βάλουμε και τρούφα σοκολάτας. Αντί για σπορέλαιο μπορούμε να βάλουμε χλιαρό ηλιέλαιο.

Αν θέλουμε να βάλουμε σκόνη κακάο ή τρούφα σοκολάτας τα προσθέτουμε μετά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αφού έχει ενσωματωθεί το αλεύρι. Μπορούμε να φτιάξουμε με τις ίδιες ποσότητες υλικών ατομικά μάφινς με αυτό το μείγμα.

Το- νηστισιμo -κέικ- της -Γκόλφως-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr