Συνταγή για νηστίσιμο σουβλάκι για τη Μεγάλη Εβδομάδα με θράψαλα και μία πεντανόστιμη μαρινάδα, ψημένα στο φούρνο. Γίνονται και στα κάρβουνα και μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή και σε πίτα, σα νηστίσιμο πιτόγυρο. Δοκιμάστε το και με καλαμαράκια.
Από τον φίλο μας Thanos Ntrosxos.
- θράψαλα 1 κιλό περίπου
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
- Καπνιστή πάπρικα Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- βεγκέτα Κατά βούληση
- σκορδο 1-2 κουταλάκια του γλυκού σε σκόνη
- μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας
- κετσαπ 3-4 κουταλιές της σούπας
- ακτινίδιο 1/2 ώριμο
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 3-4 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Γεμιστά θράψαλα με ρύζι για τη Καθαρά Δευτέρα
Μπορεί να διανύουμε περίοδο νηστείας αλλά αυτή η συνταγή θα σας κάνει να το ξεχάσετε. Τρυφερά σουβλάκια από θράψαλο, που θα γίνει η αγαπημένη σας λιχουδιά για την περίοδο της Σαρακοστής, τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και για κάθε περίοδο νηστείας. Απολαύστε υπεύθυνα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουβλάκι με θράψαλο:
Εκτέλεση για το σουβλάκι με θράψαλο
Αρχικά καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε χοντρές λωρίδες τα θράψαλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα θράψαλα μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, τη βεγκέτα, που είναι σκόνη λαχανικών νοστιμιάς, τη σκόνη σκόρδου, τη μουστάρδα, την κέτσαπ και το τριμμένο ώριμο ακτινίδιο.
Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε τα θράψαλα μαριναρισμένα στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα τα περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκι, πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ψιλό και ραντίζουμε με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Τραγανά καλαμαράκια στη φριτέζα αέρος σαν τηγανιτά
Ψήνουμε στον αέρα, στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Γυρίζουμε και 1 φορά να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια