Close
παστίτσιο_της_τεμπέλας_

Ακόμη να δοκιμάσετε το παστίτσιο της τεμπέλας; Το πιο εύκολο και γρήγορο παστίτσιο.

    Για το γαρνίρισμα

  • κασέρι 6 φέτες

Το παστίτσιο είναι ένα υπέροχο φαγητό και στην Ελλάδα το τρώμε πολύ συχνά. Βέβαια θεωρείται από τα φαγητά που για πολλούς και πολλές είναι μπελαλίδικο. Εντάξει, δεν είναι και μουσακάς, όμως μία προεργασία την έχει.

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία συνταγή για παστίτσιο που θα καλύψει πολλές ανάγκες. Θα καλύψει την ανάγκη της εργαζόμενης, του εργαζόμενου και τους φοιτητή που γυρίζουν πτώματα σπίτι και θέλουν να μαγειρέψουν κάτι νόστιμο, γρήγορο και εύκολα.

Δείτε ακόμα Συνταγή για παστίτσιο με τόνο

Επίσης επειδή το συγκεκριμένο παστίτσιο φτιάχνεται και με ζυμαρικά της προηγούμενης μέρας θα μας βοηθήσει να μην πετάξουμε φαγητά και να μην πάει τίποτα χαμένο. Μπορεί να σας αρέσει επίσης και το Παστίτσιο κοτόπουλο σαν σουφλέ. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:

Εκτέλεση

Στην αρχή βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά.

Με ένα σύρμα χτυπάμε ελαφρώς το μείγμα μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε την γραβιέρα τριμμένη, την φέτα θρυμματισμένη, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το βούτυρο και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφού ομογενοποιηθεί ανακατεύουμε το μείγμα με το γιαούρτι με τα μακαρόνια μας. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα πυρέξ και ψήνουμε το φαγητό μας μέχρι να ροδίσει. 10 λεπτά πριν γίνει , προσθέτουμε τις φέτες κασεριού και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί τελείως.

Tips για το παστίτσιο της τεμπέλας

Προσοχή με το αλάτι, διότι είναι και η φέτα αλμυρή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ζυμαρικά που μας έχουν περισσέψει.

παστίτσιο_της_τεμπέλας_ παστίτσιο_της_τεμπέλας_ παστίτσιο_της_τεμπέλας_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tatjana Mico

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr