Το πιο αφράτο & πεντανόστιμο Παντεσπάνι για τούρτα από το Live Kitchen! Ο Παναγιώτης Παπαδάκης αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας μία πεντανόστιμη συνταγή για ένα αφράτο παντεσπάνι που θα απογειώσει την γεύση της τούρτας σας!
- αυγα 4 μεγάλα
- ζάχαρη άχνη 110 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γρ
- αλατι 1 κτγ
- ηλιέλαιο 30 γρ
- γάλα 55 γρ
- βανίλια 2 βανιλίνες ή
Υλικά
Αφράτο και φυσικά πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Δεν είναι ανάγκη να δίνετε χρήματα στα ζαχαροπλαστεία για τούρτες εφόσον έχετε την συνταγή για το πιο τέλειο παντεσπάνι! Επίσης, δεν χρειάζεται να δίνετε χρήματα για έτοιμα παντεσπάνια που πωλούν στο supermarket αφού το σπιτικό που θα μάθετε να φτιάχνετε σήμερα είναι καλύτερο.
Δείτε ακόμα Σιροπιαστό γλυκό με παντεσπάνι, κρέμα και γλάσο καραμέλας
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής και μην διστάσετε να το δοκιμάσετε. Εμείς το κάναμε πρόσφατα και οι τούρτες έγιναν το αγαπημένο γλυκό της οικογένειας!
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και ρίχνουμε και την ζάχαρη άχνη μέχρι που να σχηματιστούν κορυφές και να γυαλίσει η μαρέγκα. Μετά χτυπάμε τους κρόκους και τους ενσωματώνουμε στην μαρέγκα.
Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά πρώτα το ηλιέλαιο και μετά το γάλα. Ρίχνουμε τις βανιλίνες και μετά κοσκινίζουμε σε 2 δόσεις το αλεύρι Γ.Ο.Χ. Ανακατεύουμε αρχικά με ένα σύρμα το μείγμα για να μην χάσει τον όγκο του και στην συνέχεια με μια μαρίζ παίρνουμε όλο το υλικό από τα τοιχώματα του μπολ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 18 εκ. και με ένα ξυλάκι το ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις για να μην έχει φουσκάλες μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 160 c. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το κόβουμε σε πάτους αφού κρυώσει και τα παντεσπάνια είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσετε σε τούρτες γλυκά ή όπου αλλού θέλετε. Είναι πεντανόστιμα και πάρα πολύ αφράτα!!! Καλή σας επιτυχία!
Tips
Για το παντεσπάνι χρησιμοποιούμε 18 εκ. τσέρκι!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο: