Πιο αφράτο δεν γίνεται ?? Είναι πεντανόστιμο και πολύ εύκολο στη παρασκευή του! Τα παιδιά θα το λατρέψουν, και μόνο από την εμφάνιση…!
- καρότο 1 μεγάλο τριμμένο στο μουλτι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ.
- σοδα 1 1/2 κ.γ. μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ.
- αλατι ½ κ.γ.
- αυγα 4
- ζαχαρη 200 γρ.
- σπορέλαιο 3/4 ποτηριού
- εκχυλισμα βανίλιας 2 κ.γ.
- σταφίδες μια χούφτα
Υλικά
- τυρί κρέμα 2 κ.σ
- βουτυρο 2 κ.σ. μαργαρίνη
- ζάχαρη άχνη
Γλασο
Πώς θα το κάνουμε:
Τρίβουμε τα καρότα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι.
Χτυπάμε τα αυγά για 1 λεπτο, προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το σπορέλαιο το εκχύλισμα βανίλιας,
το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα στο μείγμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα στρογγυλή 20cm αφού καλύψουμε τον πάτο με λαδόκολλα και πάνω στο μείγμα τις σταφίδες ενω τις πιέζουμε ελαφρώς να τις καλύψει η ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170C βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Ελέγχουμε με μαχαίρι.
Όταν κρυώσει ξεφορμαρουμε και αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε τα υλικά του γλάσου όσο ψήνεται το κέικ, προσθέτοντας λίγο λίγο την άχνη μέχρι να το φέρουμε όσο γλυκό το θέλουμε. Βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει καλύπτουμε με το γλασο στην επιφάνεια του κέικ. Διακοσμούμε με καρότο.
Καλή επιτυχία φίλες μου, είναι πολύ αφράτο και νόστιμο.
Η συνταγη είναι απο την καταπληκτικη σελίδα στο facebook Helena’s Greek cooking
Δείτε με ένα κλικ εδώ όλες τις συνταγές μας
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024