Close

To πιο ευκολο δροσερο γλυκο ψυγειου με σοκολάτα και καραμέλα!

To πιο ευκολο δροσερο γλυκο ψυγειου με σοκολάτα και καραμέλα!
 
 
 

Ενα υπέροχο Γλυκό ψυγείου με στρώσεις, μπισκότου, φουντουκιών, καραμέλας και σοκολάτας χωρίς ψήσιμο. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σνακ, που θα λατρέψετε… μικροί και μεγάλοι… απο το αγαπήμενο μας site συνταγων sintayes.gr

Μερίδες: 25

 Χρόνος: 25 λ + πάγωμα

 Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
250 γρ. cookies σοκολάτας 
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
120 γρ. φουντούκια ελαφρώς καβουρδισμένα
Για επικάλυψη:
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια
1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
Για τη γέμιση:
50 γρ. βούτυρο κρύο σε μικρά κομματάκια
1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κουτί [400 γρ.] ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι διαμέτρου 19- 20 εκ. και 4 εκ. βάθος. Το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος το οποίο πρέπει να προεξέχει τουλάχιστον 3 εκ. από το ταψί περιμετρικά.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα cookies στο multi μέχρι το τρίμμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί πλήρως. Το απλώνετε στη βάση του ταψιού ισομερώς και το ισιώνετε, πιέζοντάς το ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο για 15 λ. να κρυώσει. Όταν κρυώσει ρίχνετε από πάνω τα 120 γρ. φουντούκια. 
Για τη γέμιση: Σε βαριά αντικολλητική κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς, για να μη κολλήσει στη βάση, για 10-12 λ μέχρι να πήξει το μείγμα και πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Περιχύνετε με το μείγμα ζαχαρούχου γάλατος πάνω από τα φουντούκια που έχετε στρώσει στη βάση. Ισιώνετε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο για 10 λ.
Για την επικάλυψη: Εν τω μεταξύ λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας με τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Στρώνετε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από τη καραμέλα, το απλώνετε και ισιώνετε και το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες να παγώσει.  Το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε 25 κομμάτια και σερβίρετε. 

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 

 


Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια