Οι περισσότεροι έχουμε αδυναμία στα λικεράκια και τα προτιμούμε σε διάφορες γεύσεις…Λεμόνι βύσσινο, φράουλα, και πολλά άλλα…αλλά λικέρ πεπόνι έχετε δοκιμάσει; Είναι από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά ποτά που θα έχετε φτιάξει ποτέ!
Λικέρ πεπόνι
Εκτέλεση
Πολτοποιούμαι το πεπόνι στο multi το αδειάζουμε σε μια γυάλα και προσθέτουμε το τσίπουρο ή τη βότκα τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, αφήνουμε την γυάλα σε θερμοκρασία δωματίου για μια εβδομάδα , μόλις είναι έτοιμο το σουρώνουμε σε μπουκάλι με 2-3 Αποστηρωμένες γάζες για να βγει καθαρό και έτοιμο το λικέρ μας.
Εγώ σε κάθε μπουκαλάκι μου έβαλα και ένα ξυλάκι κανέλας.
το σερβίρετε με ένα παγάκι η’ λίγο ανθρακούχο νερό.
Στην υγειά σας!!!
Από την αγαπημένη μου Γιαγιά Μαίρη εν Δράση
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα