Close

Το πιο λαχταριστό μπέργκερ του Άκη Πετρετζίκη

Το- πιο -λαχταριστό- μπέργκερ -του -Άκη -Πετρετζίκη-

Το πιο λαχταριστό μπέργκερ του Άκη Πετρετζίκη .Συνταγή για το πιο λαχταριστό μπέργκερ  με καραμελωμένα κρεμμύδια και ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι του Άκη Πετρετζίκη .

    Για το σερβίρισμα

  • πατατες 1 μερίδα τηγανιτές

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα νόστιμο μπέργκερ με καραμελωμένο κρεμμύδια, μαγιονέζα, κέτσαπ, μπέικον, ντομάτα, μαρούλι και ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Δεν χρειάζεται να παραγγείλουμε απέξω αφού σήμερα θα το φτιάξουμε με τα χεράκια μας και θα το απολαύσουμε πολύ περισσότερο πάντα με τις συμβουλές του αγαπημένου μας Άκη Πετρετζίκη.

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες αυτά τα μπέργκερ δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα αγοραστά. Είναι μία υπέροχη συνταγή από τον αγαπημένο μας σεφ Άκη Πετρετζίκη, όμως τις φωτογραφίες τις είδαμε από την εξίσου αγαπημένη μας φίλη Χριστίνα, που όπως είδατε τα κατάφερε…άριστα!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πιο λαχταριστό μπέργκερ του Άκη Πετρετζίκη

Το- πιο -λαχταριστό- μπέργκερ -του -Άκη -Πετρετζίκη-

Εκτέλεση για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

Αρχικά βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά. Αφού κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και το μπαλσάμικο και τα καραμελώνουμε. Ανακατεύουμε συχνά και ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Μόλις τα κρεμμύδια πάρουν χρώμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τα μπιφτέκια

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα χωρίζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας πολύ απαλά, χωρίς να τα πιέσουμε καθόλου. Θέλουμε το μπιφτέκι μας να μείνει αφράτο και ζουμερό.

Αλατίζουμε και προσθέτουμε πιπέρι στα μπιφτέκια αυστηρά από πάνω και από την κάτω μεριά του. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε τα μπέικον. Μόλις τα βάλουμε στο τηγάνι τα πατάμε απαλά με μία σπάτουλα ίσα ίσα για να πάρουν σχήμα και τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Αφού πάρουν χρώμα από την μία μεριά, τα γυρνάμε για να πάρουν και από την άλλη. Έπειτα βάζουμε 1 1/2 φέτα τυριού τσένταρ πάνω από κάθε μπιφτέκι και 1 1/2 φέτα μπέικον πάνω από κάθε τυρί τσένταρ.

Δείτε ακόμα Επαγγελματική συνταγή για αφράτα ψωμάκια με μαύρη μπύρα -Ιδανικά και για μπέργκερ

Βγάζουμε τα μπιφτέκια από την φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το τηγάνι και στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και τα ψωμάκια με λίγο ελαιόλαδο. Τα πατάμε και αυτά λίγο με τα χέρια μας όταν τα βάλουμε στο τηγάνι.

Εκτέλεση για το στήσιμο

Βάζοντας το πρώτο ψωμάκι μας σαν βάση και απλώνουμε από πάνω την μαγιονέζα και την κέτσαπ. Από πάνω βάζουμε το μπιφτέκι, τις φέτες ντομάτας, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το μαρούλι και το αγγουράκι τουρσί κομμένο σε ροδέλες. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Tips για το πιο λαχταριστό μπέργκερ του Άκη Πετρετζίκη

Αντί για κέτσαπ μπορούμε να βάλουμε σάλτσα μπάρμπεκιου. Ο Άκης Πετρετζίκης συμβουλεύει: Το μεγαλύτερο μυστικό για το burger είναι στο κρέας. Και έχει να κάνει με την προετοιμασία του.

Όταν πάτε στο χασάπη σας λοιπόν του ζητάτε να περάσει το κρέας από τη μηχανή του κιμά 2 φορές αλλά να μην το σφίξει ή να το ζουλήξει καθόλου καθώς βγαίνει. Πρέπει να το πάρει απαλά όπως βγαίνει από τη μηχανή και έτσι αφράτο καθώς βγει να το βάλει στο σελοφάν.

Καλό θα είναι και με το χαρτί με το οποίο θα τυλίξει το σελοφάν να μην το σφίξει αλλά απλά να αγκαλιάσει το κρέας. Επίσης πρέπει να είναι φρέσκο το κρέας.

Το- πιο -λαχταριστό- μπέργκερ -του -Άκη -Πετρετζίκη-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Τις φωτογραφίες τις βρήκαμε από την φίλη μας Xristina Gewrgiopoulou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr