Είστε με την οικογένειά σας και τα παιδάκια σας και επιθυμείτε να φάτε “βρώμικο” και σουβλάκια; Γιατί λοιπόν να μη φτιάξετε το δικό σας σπιτικό πιτόγυρο;
- χοιρινο σνίτσελ (ανάλογα με το πόσα θα φτιάξετε)
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- κόλιανδρο κατά προτίμηση
- ρίγανη κατά προτίμηση
- πιπέρι κόκκινο κατά προτίμηση
- κουρκουμας κατά προτίμηση
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές
- ντοματα κομμένη σε φέτες
- κρεμμυδι κομμένο σε φέτες
Υλικά
- νερό 300 γρ χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλιά του γλυκού
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλευρι 500 γρ
- σιμιγδαλι ψιλό για το πασπάλισμα
Για τις πίτες
Σς έχουμε λαχταριστή συνταγή για σπιτικό πιτόγυρο ακριβώς όπως τα φτιάχνουν και στα σουβλατζίδικα! Γύρος χοιρινός από τα χεράκια σας, πίτες και λαχταριστές τηγανιτές πατάτες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά! Μην δίνεται χρήματα για φαγητό έτοιμο και προτιμήστε να φτιάξετε τα δικά σας πιτόγυρα με αγνα υλικά και πιο ανέξοδα.
Εκτέλεση
Για τον χοιρινό γύρο
Έκανα ρολάκι το σνίτσελ και το έκοψα με ψαλίδι σε λεπτές λωρίδες.
Το μαρινάρισα με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόλιανδρο, κόκκινο πιπέρι, κουρκουμά, 2-3 κουταλιές λάδι και το έψησα στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
Για τις πίτες
Βάζω σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και το αλεύρι και τα χτυπάω στο μίξερ. Μέτα το αφήνω να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει χωρίζω σε 10 μπαλάκια και αφήνω να ξανά φουσκώσουν.
Μέτα περνώ το κάθε ένα και το ανοίγω σε πιτούλα, πασπαλίζοντας πάνω κάτω με σιμιγδάλι ψιλό. Βάζω τις πίτες μία μία σε τηγάνι χωρίς λάδι και τις ψήνω σε μέτρια θερμοκρασία και τις πατάω με μια σπάτουλα για να μην φουσκώσουν.
Για τις τηγανιτές πατάτες
Έπλυνα ολόκληρες τις πατάτες με την φλούδα ή αν δεν σας αρέσουν μπορείτε και να τις καθαρίσετε. Τις έβαλα σε ένα ταψάκι που στον πάτο του έβαλα αλάτι μέχρι να καλυφθεί. Έψησα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά αν είναι μικρές οι πατάτες αλλιώς αν είναι μεγαλύτερες 1 ώρα. Μόλις βγουν τις αφήνουμε να κρυώσουν (ή τις ετοιμάζουμε από την προηγούμενη) και μετά τις κόβουμε κυδωνάτες κ τις τηγανίζουμε. Μόλις τηγανιστούν πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Για το τζατζίκι
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το τριμμένο αγγούρι, το αλάτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το λιωμένο σκόρδο.
Τέλος, παίρνουμε την πιτούλα και γεμίζουμε με ότι μας αρέσει!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Angeliki Kardoula
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια