Το πιο νόστιμο τσιζκεικ με ζελέ και βυσσινο!
- μπισκότα 250 γρ. τύπου digestive
- βουτυρο 90 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
- κρεμα γαλακτος 400 ml.
- ζάχαρη άχνη 60 γρ.
- τυρί κρέμα 500 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
- ζελέ 1 φάκελο λεμόνι ή ανανά
- βύσσινο κομπόστα
- ζάχαρη άχνη λίγη (για την σάλτσα)
- κορν φλαουρ 3 κουταλιές (για την σάλτσα)
Υλικά
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το Multi προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να έχει την υφή βρεγμένης άμμου. Πιέζουμε την επιφάνεια με κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη. Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού: Με μίξερ χειρός χτυπάμε, στη μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, ώσπου να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Φτιάχνουμε και το ζελε΄να γίνει η συσταση του σαν μελι και προσθετουμε στην κρεμα.
Απλώνουμε με κουτάλι την κρέμα τυριού πάνω στο κρύο μπισκότο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Ρίχνω το υγρο απ το βαζο βυσσινο και το πήζω με το κορν φλαουρ και λίγη αχνη.Αφού κρυωσει το ρίχνω πάνω από την κρεμα
Μια συνταγή από την Ειρήνη Σταματέλλη
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές