Συνταγή Το Προφιτερόλ της Τζένης Τσανακτσίδου. Το Προφιτερόλ της Τζένης Τσανακτσίδου με σπιτικά σου, σπιτική κρέμα και σπιτική σοκολατένια κρέμα που θα σας ξετρελάνει.
- βουτυρο 4 κουταλιές της σούπας
- νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- αλατι Μισό κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- αυγα 4
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 3 ποτήρια
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 2
- κρόκους αυγού 3
- βουτυρο 50 γραμμάρια
Για την κρέμα
- Γάλα φρέσκο 2 ποτήρια
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια
Για την σοκολατένια κρέμα
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα των σου
Υπέροχα προφιτερόλ από την αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου με σπιτικά και πανεύκολα σου, σπιτική κρέμα βανίλιας και σπιτική σοκολατένια κρέμα. Τα προφιτερόλ σίγουρα είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά ψυγείου και σίγουρα θα σας ξετρελάνει και το δικό σας προφιτερόλ!
Αν θέλετε λοιπόν ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο προφιτερόλ φτιαγμένο από τα χεράκια σας για ένα πάρτι, για δώρο σε κάποια γιορτή ή απλά επειδή σας αρέσει το προφιτερόλ δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε πιστά την συνταγή για το Το Προφιτερόλ της Τζένης Τσανακτσίδου. Θα έχει σίγουρη επιτυχία.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Το Προφιτερόλ της Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για τα σου
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, το αλάτι και το νερό και βράζουμε το μείγμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και βράζουμε το μείγμα για άλλα 2 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Μόλις το μείγμα μαζευτεί γύρω γύρω από την κουτάλα είναι έτοιμο. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
Βάζουμε στο κορνέ το μείγμα και κάνουμε μικρά δισκάκια πάνω στην λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με λίγο κρόκο αυγού και τα αφήνουμε στην άκρη για 25 λεπτά. Στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμο προφιτερόλ από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη
Συνεχίζουμε μία πετσέτα στην πόρτα του φούρνου έτσι ώστε ο φούρνος να είναι λίγο ανοιχτός και ψήνουμε τα σου για άλλα 45 λεπτά. Αφού τα ψήσουμε τα βγάζουμε να κρυώσουν και ξεκινάμε την κρέμα.
Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι για να ζεσταθούν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Αφού πήξει, κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες, τους κρόκους και το βούτυρο. Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας παράλληλα.
Εκτέλεση για την σοκολατένια κρέμα
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι για να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και σπάμε μέσα την σοκολάτα. Ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Εκτέλεση για το προφιτερόλ της Τζένης Τσανακτσίδου
Γεμίζουμε ένα κορνέ με την κρέμα. Με το κορνέ γεμίζουμε τα σου με την κρέμα. Παίρνουμε φορμάκια ή ποτήρια και βάζουμε στον πάτο τους μία δόση κρέμας. Βάζουμε πάνω από την κρέμα 2-3 σου. Από πάνω βάζουμε λίγη ακόμη λευκή κρέμα και τελειώνουμε με την σοκολατένια κρέμα.
Tips για το Προφιτερόλ της Τζένης Τσανακτσίδου
Διακοσμούμε αν θέλουμε με τριμμένη λευκή και μαύρη σοκολάτα.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες