Το σπετσοφάι του Παναγιώτη Παπαδάκη. Πικάντικο σπετσοφάι για μερακλήδες με πικάντικη πιπεριά, μοσχαρίσια λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας κονκασέ.
- λουκάνικο 500 γραμμάρια μοσχαρίσια καπνιστά
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- πιπεριά 2 κόκκινες
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά 1 καυτερή
- ντοματίνια 100 γραμμάρια
- σκορδο 1 σκελίδα
- ελαιολαδο 40 γραμμάρια
- κρασι 70 γραμμάρια λευκό
- πελτές ντομάτας 1 κουταλάκι του γλυκού
- σάλτσα ντομάτας 400 γραμμάρια κονκασέ
- νερό 150 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση ανθός
- ρίγανη Κατά βούληση
Υλικά
Υπέροχο σπετσοφάι από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με κόκκινη πιπεριά, πράσινες πιπεριές, πικάντικη πιπεριά. μοσχαρίσια λουκάνικα, σάλτσα ντομάτας κονκασέ και διάφορα μυρωδικά. Αυτό το σπετσοφάι είναι ό,τι πρέπει για μεζές για το κρασί ή την μπύρα σας.
Σίγουρα αυτό το σπετσοφάι από τον αγαπημένο Παναγιώτη Παπαδάκη είναι για μερακλήδες και είναι πανεύκολα. Άλλωστε το σπετσοφάι είναι ένα φαγητό που στην Ελλάδα αγαπιέται πολύ και μπορούμε να το φάμε και σαν κυρίως πιάτο με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπετσοφάι του Παναγιώτη Παπαδάκη :
INGREDIENTS
500 g beef smoked sausages
1 medium onion
2 red peppers
1 green pepper
1 green chili pepper
100 g cherry tomatoes
1 garlic clove
40 g olive oil
70 g white wine
1 tsp tomato paste
400 g canned tomatoes
150 g water
Fleur de sel
Oregano
————————————–
4-5 slices bread
Olive oil
Oregano
GERMAN
500 g geräucherte Rinderwürste
1 mittelgroße Zwiebel
2 rote Paprika
1 grüne Paprika
1 grüne Chilischote
100 g Kirschtomaten
1 Knoblauchzehe
40 g Olivenöl
70 g Weißwein
1 TL Tomatenmark
400 g Tomaten aus der Dose
150 g Wasser
Fleur de Sel
Oregano
————————————–
4-5 Scheiben Brot
Olivenöl
Oregano
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε σε φέτες όλες τις πιπεριές και τις αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε σε ροδέλες τα μοσχαρίσια λουκάνικα και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά. Τα αποσύρουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο αφού το έχουμε ψιλοκόψει. Τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3λεπτά. Κόβουμε στην μέση τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.
Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και προσθέτουμε το λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε στο μείγμα τον πελτέ ντομάτας , την ντομάτα κονκασέ , το νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά.
Δείτε ακόμα Υπέροχο σπετσοφάι με λουκάνικα και μελιτζάνες!
Προσθέτουμε ανθό αλατιού ή απλό αλάτι και ρίγανη. Σε ένα ταψάκι λαδώνουμε 4-5 φέτες ψωμί , ρίχνουμε ρίγανη και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 c.
Σερβίρουμε τυρί φέτα μαζί με το φρυγανισμένο ψωμί ή ό,τι άλλο μας αρέσει. Ένας εύκολος γρήγορος αλλά προπαντών πεντανόστιμος μεζές (σπετσοφάι)για την οικογένεια ή την παρέα!!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή για το Το σπετσοφάι του Παναγιώτη Παπαδάκη εδώ:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr