Αν ψάχνετε τι να μαγειρέψετε την Κυριακή για να το ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια, βρήκαμε για εσάς μία εύκολη συνταγή που θα την λατρέψουν όλοι! Λαζάνια με κιμά, μανιτάρια και μπεσαμέλ. Εγγυημένα πράγματα!
- λαζανια 1 συσκευασία
- κιμάς χοίρινος Μισό κιλό
- κρεμμυδι 1 ξερό ψιλοκομμένο
- μανιταρια 1 συσκευασία κονσέρβα
- σάλτσα ντομάτας 200 γραμμάρια κονκασέ
- μπεσαμελ 1 συσκευασία έτοιμη του εμπορίου
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- μιξ τυριών 100 γραμμάρια τριμμένο
- βιτάμ 1 κουταλιά της σούπας περίπου λιωμένο
- πάπρικα Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Τα λαζάνια είναι ένα υπέροχο ζυμαρικό που δυστυχώς εμείς αργήσαμε να τα βάλουμε στο μενού μας. Από όταν τα δοκιμάσαμε όμως, δεν τα χορταίνουμε. Σήμερα λοιπόν είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας, την ιδέα που θέλουμε εμείς να φτιάξουμε την Κυριακή.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινά λαζάνια με μελιτζάνες και κιμά
Λαζάνια με κιμά, μανιτάρια και μπεσαμέλ, σαν σουφλέ. Αφράτο φαγητό, εύκολη και οικονομική συνταγή και σίγουρα το μεσημέρι θα αδειάσει όλο το ταψί! Αποκλείεται να μην αρέσει σε κάποιον από την οικογένειά σας. Μία δοκιμή θα σας πείσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα λαζάνια με κιμά, μανιτάρια και μπεσαμέλ:
Εκτέλεση για τα λαζάνια με κιμά, μανιτάρια και μπεσαμέλ
Αρχικά ετοιμάζουμε τον κιμά, τσιγαρίζοντας τον χοιρινό κιμά σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να μαραθεί λίγο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια από την κονσέρβα, χωρίς τον ζωμό τους, την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι. Σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να γίνει γκρι. Προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας κονκασέ και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τον αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παίρνουμε ένα πυρέξ, το βουτυρώνουμε με το βιτάμ και αρχίζουμε να στήνουμε. Βάζουμε μία στρώση λαζάνια, μία στρώση κιμά και από πάνω άλλη μία στρώση λαζάνια.
Δείτε ακόμα Λαζάνια στο φούρνο με κιμά και μπεσαμέλ σαν παστίτσιο
Βάζουμε λίγο νερό μέχρι να καλυφθούν τα μισά και στην συνέχεια στρώνουμε την μπεσαμέλ και το τριμμένο μιξ τυριών. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μετά τα 45 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Έλενα Κωστοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια