Συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες με τραγανή πέτσα στον φούρνο με πατάτες, χωριάτικη σαλάτα και σπιτικό τζατζίκι για το τραπέζι της Κυριακής. Ένα πλήρες και εύκολο μενού για το Κυριακάτικο τραπέζι που μπορείτε να το απολαύσετε με μία παγωμένη μπύρα και καλή παρέα.
- κοτόπουλο 1 κιλό σε κομμάτια
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- Καπνιστή πάπρικα 1-2 κουταλάκια του γλυκού
- ρίγανη 1-2 τσιμπιές
- μείγμα μπαχαρικών 1 κουταλάκι του γλυκού για κοτόπουλο
Υλικά
- πατατες 3-4 μεγάλες
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- λεμονι Χυμός από 2
- ρίγανη 1-2 τσιμπιές
- κρεμμυδι 1 ξερό
- νερό 1 ποτήρι του νερού
Για τις πατάτες
Η Κυριακή είναι η αγαπημένη μέρα σχεδόν όλων των Ελλήνων. Αφού εκτός του ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν δουλεύουμε, αποτελεί και μία μέρα που μαζεύετε όλη η οικογένεια γύρω από το ίδιο τραπέζι και τρώνε όλοι μαζί.
Φτερούγες κοτόπουλο με dressing πορτοκαλιού
Τί πιο όμορφο από ένα οικογενειακό τραπέζι; Κι αν ψάχνατε τί να μαγειρέψετε αυτήν την Κυριακή, σας έχουμε εμείς την τέλεια λύση. Κοτόπουλο με τραγανή πέτσα στον φούρνο με πατάτες φούρνου, σπιτικό τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο χωριάτικη και τζατζίκι για το τραπέζι της Κυριακής:
Εκτέλεση για το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο χωριάτικη και τζατζίκι για το τραπέζι της Κυριακής
Αρχικά πλένουμε το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικά και μιξ μπαχαρικών για κοτόπουλο. Προσέχουμε η μαρινάδα να πάει παντού και το βάζουμε στο ταψί. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και ρίγανη.
Προσέχουμε και πάλι η μαρινάδα να πάει παντού. Προσθέτουμε και τις πατάτες στο ταψί. Βάζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και το νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά, να πάρει χρώμα και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Αν το κοτόπουλο γίνει πρώτο, το βγάζουμε από το ταψί και συνεχίζουμε να ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να μελώσει η σάλτσα τους και να μαλακώσουν καλά.
Σουβλάκια κοτόπουλο στο σχαροτήγανο
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το τζατζίκι τρίβοντας τα αγγούρια. Τα στύβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το ξύδι, το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι, πιπέρι και ξύδι αν χρειάζεται.
Τέλος φτιάχνουμε την σαλάτα κόβοντας την ντομάτα σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε την ντομάτα σε μία σαλατιέρα. Κόβουμε το αγγούρι σε ροδέλες και το βάζουμε και αυτό στη σαλατιέρα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, τις ελιές, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και από πάνω τοποθετούμε φέτα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια