Το βραδινό που θα σε χορτάσει : Σπιτικά Hamburger . Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό σπιτικό Hamburger. Παρόλα αυτά συνήθως τα παραγγέλνουμε απέξω ενώ στην πραγματικότητα δεν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα, αφού είναι πανεύκολα και σίγουρα από τα χεράκια μας θα είναι πολύ πιο ποιοτικά.
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε λαχταριστά σπιτικά Hamburger για το παιδικό πάρτι ή για τις στιγμές που θέλουμε να φάμε κάτι λαχταριστό και δεν έχουμε χρήματα ή δεν θέλουμε να παραγγείλουμε απέξω. Σπιτικά Hamburger με μοσχαρίσια ζουμερά μπιφτέκια, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, μπέικον, μαγιονέζα και κέτσαπ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Σπιτικά Hamburger :
Εκτέλεση για τα μπιφτέκια
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον οποίο έχουμε ζητήσει από τον χασάπη μας να μας τον περάσει μία φορά από την μηχανή κοπής. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι και τον πλάθουμε ελαφρώς για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα πλάθουμε μπιφτέκια, 100 γραμμάρια το καθένα.
Εκτέλεση για τα Σπιτικά Hamburger
Αρχικά ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα μπιφτέκια μας να πάρουν λίγο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο, στους 170-180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά.
Λίγο πριν βγάλουμε τα μπιφτέκια από τον φούρνο βάζουμε στο κάθε μπιφτέκι από μία φέτα τσένταρ. Τα βγάζουμε από τον φούρνο. Στα κάτω ψωμάκια για τα μπέργκερ αλείφουμε μία στρώση κέτσαπ. Από πάνω βάζουμε τα μπιφτέκια.
Πάνω από τα μπιφτέκια βάζουμε από μία φέτα μπέικον την οποία την έχουμε καβουρδίσει λίγο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να πάρει χρώμα, μία φέτα ντομάτα, ένα φύλλο μαρούλι και μία ροδέλα κρεμμύδι.
Δείτε ακόμα Επαγγελματική συνταγή για αφράτα ψωμάκια με μαύρη μπύρα -Ιδανικά και για μπέργκερ
Αλείφουμε το πάνω ψωμάκι με μία στρώση μαγιονέζα και καπακώνουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα Hamburger μας και απολαμβάνουμε.
Tips για τα Σπιτικά Hamburger
Οι δοσολογίες για τα μπέργκερ μπορούν να αλλάξουν ανάλογα τα γούστα. Μπορούμε να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε υλικά στα μπέργκερ ανάλογα τα γούστα μας.
Βγαίνουν περίπου μπέργκερ αλλά αυτό διαφέρει ανάλογα με το πόσο μεγάλα θα γίνουν τα μπιφτέκια. Επίσης μπορούμε να βάλουμε διπλό μπιφτέκι. Αντί για τσένταρ μπορούμε να βάλουμε κάποιο άλλο τυρί που να λιώνει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Litsa Kokkoni
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα