Close

Τόνος φιλέτο με ούζο ντοματίνια και φανταστική βινεγκρέτ

Φιλέτο τόνου σβησμένο με ούζο, σάλτσα βινεγκρέτ & φινόκιο!

Τόνος φιλέτο με ούζο ντοματίνια και φανταστική βινεγκρέτ που απογειώνει το φαγητό.

Φιλέτο τόνου, σβησμένο με ούζο, σάλτσα βινεγκρέτ και φινόκιο. Σας φαίνεται υπερβολικά γκουρμέ αυτή η συνταγή; Λοιπόν δεν είναι καθόλου, ακόμη κι αν ο τίτλος της συνταγής θυμίζει MasterChef!

Ο τόνος είναι ένα εξαιρετικό ψάρι με πολύ λίγες θερμίδες και φυσικά αρκετά υγιεινό. Η σημερινή συνταγή λοιπόν, μπορεί να σας βοηθήσει να εμπλουτίσετε λίγο το διαιτολόγιο σας χωρίς να σας χαλάσει την διατροφή. Συνήθως τον τόνο τον απολαμβάνουμε σε σαλάτες, οπότε μια τέτοια συνταγή είναι σίγουρα ξεχωριστή.

Δείτε ακόμα ΒΙΔΕΣ μέ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΤΥΡΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ καί ΤΟΝΟ!

Ο τόνος απογειώνεται στην γεύση από την στιγμή που θα σβηστεί με ούζο και θα πέσει από πάνω του η σάλτσα βινεγκρετ.

Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε στην κουζίνα τότε η σημερινή συνταγή θα σας αρέσει πολύ και σίγουρα πρέπει να την δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω και περιμένουμε με ανυπομονησία να την δοκιμάσετε και να μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας μαζί μας:

Τόνος φιλέτο με ούζο ντοματίνια και φανταστική βινεγκρέτ: Εκτέλεση

Στην αρχή αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν το λεμόνι, το ελαιόλαδο και η σόγια. Βάζουμε το σχαροτήγανο να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις αρχίσει να αχνίζει ακουμπάμε με προσοχή το φιλέτο τόνου.

Σε ένα λεπτό περίπου το γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Πάλι σε ένα λεπτό ξαναγυρνάμε το φιλέτο τόνου και από τις δύο πλευρές. Ο τόνος θα ψηθεί για 4 λεπτά. Σβήνουμε τον τόνο με ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και σερβίρουμε σάλτσα βινεγκρέτ από πάνω.

Μπορούμε αν θέλουμε να γαρνίρουμε με ντοματίνια και πιπεριές, που θα έχουμε ψήσει παράλληλα με τον τόνο.

Εκτέλεση για την σάλτσα βινεγκρέτ

Βάζουμε όλα τα υλικά μας στο μούλτι ή στο μπίμπερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε κάποια άλλη συνταγή, μπορούμε να προσθέσουμε κι ένα κουταλάκι της σούπας μουστάρδα. Μπορούμε επίσης  να αντικαταστήσουμε τον χυμό λεμονιού με χυμό πορτοκάλι.

Τόνος φιλέτο με ούζο ντοματίνια και φανταστική βινεγκρέτ που απογειώνει το φαγητό.

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Dora Iliopoulou‎ στην αγαπημένη μας ομάδα Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις…

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr