Torrone : Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα & φουντούκια! Μία πανδαισία σοκολάτας με λευκή σοκολάτα, κουβερτούρα, πραλίνα φουντουκιού – ή αλλιώς μερέντα – και φυσικά φουντούκια που θα ολοκληρώσουν την γεύση! Ένα γλυκό μέσα στην σοκολάτα, σκέτη κόλαση για την επέτειο του γάμου σας.
- κουβερτουρα 200 γρ
- σοκολάτα 300 γρ λευκή
- πραλίνα 250 γρ φουντουκιού
- φουντουκι 80 γρ ολόκληρα
- φουντουκι 40 γρ χονδροσπασμένα
Υλικά
Δείτε ακόμα Εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας, μπισκότα βρώμης & γκανάζ σοκολάτας
Εκτός από την επέτειο όμως αυτό το γλυκό ψυγείου μπορεί να σταθεί και στο παιδικό πάρτι, αφού μικροί και μεγάλοι αγαπούν την σοκολάτα. Τώρα που μένουμε σπίτι και έχουμε χρόνο μπορούμε με μόλις 5 υλικά να φτιάξουμε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου που ξεχειλίζει σοκολάτα! Είστε έτοιμοι; Διαβάστε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή λιώνουμε τα 200 γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Αδειάζουμε σε μικρή ορθογώνια φόρμα σιλικόνης ή αλουμινίου μίας χρήσης την κουβερτούρα μας και κάνουμε κυκλικές κινήσεις ώστε η σοκολάτα να καλύψει το εσωτερικό της φόρμας. Αναποδογυρίζουμε την φόρμα, για να στραγγίξει η περιττή σοκολάτα μέσα στο μπεν μαρί.
Κρατάμε την σοκολάτα που περίσσεψε στην άκρη και βάζουμε την φόρμα μας στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Έπειτα λιώνουμε τα 300 γρ. λευκής σοκολάτας και αφήνουμε την λευκή σοκολάτα να γίνει χλιαρή.
Αφού γίνει χλιαρή προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στην συνέχεια τα ολόκληρα και τα χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε στην φόρμα το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή με μία ώρα. Το βγάζουμε από την κατάψυξη μετά την μισή ώρα και αδειάζουμε την κουβερτούρα που είχαμε κρατήσει στο μπεν μαρί, αφού πρώτα την έχουμε βάλει να ξανά λιώσει. Διατηρούμε το γλυκό μας στο ψυγείο.
Tips
Για να ξεφορμάρουμε, αν έχουμε χρησιμοποιήσει φόρμα αλουμινίου μίας χρήσης, πρέπει να κόψουμε το αλουμίνιο.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Πετρινα Μπαρδανη
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr