Συνταγή για τουρλού με κεφτέδες για το ολοήμερο. Μπριάμ με κεφτέδες για να δοκιμάσουν πιο εύκολα τα παιδιά τα λαχανικά ενώ μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο. Ένα μαμαδίστικο λαδερό που συνοδεύεται με φέτα και φρέσκο ψωμί.
Το τουρλού είναι ένα μαγειρευτό κατσαρόλας που οι μαμάδες μας το έφτιαχναν πολύ συχνά, ειδικά τα Καλοκαίρια. Είναι μία μοναδική ευκαιρία τα παιδιά να δοκιμάσουν λαχανικά που υπό διαφορετικές συνθήκες σνομπάρουν ενώ πολλές φορές μας έχει σώσει με λαχανικά που μας περισσεύουν και δεν φτάνουν για κύριο συστατικό σε φαγητό.
Δείτε ακόμα Τουρλού με μπακαλιαράκια στο φούρνο
Σήμερα όμως θα δοκιμάσουμε ένα διαφορετικό τουρλού που θα το κάνει πιο δελεαστικό για τα παιδιά. Θα βάλουμε μέσα εκτός από διάφορα λαχανικά όπως μελιτζάνες, κολοκύθια και μπάμιες…και κεφτεδάκια! Για να μην μπορεί να αντισταθεί κανένα παιδί στο ολοήμερο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τουρλού με κεφτέδες:
Εκτέλεση για τους κεφτέδες στο τουρλού με κεφτέδες
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου και το ψωμί το οποίο προηγουμένως το έχουμε μουλιάσει και το έχουμε στύψει καλά. Επίσης προσθέτουμε το αυγό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ρίγανη, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά να απελευθερώσει τα αρώματά του. Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα.
Εκτέλεση για το τουρλού με κεφτέδες
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια, τις μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια και τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες. Επίσης σοτάρουμε και τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια, τις μπάμιες και τα φασολάκια, μέχρι να γυαλίσουν όλα τα λαχανικά.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακός φασουλονταβάς με κεφτεδάκια
Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Έπειτα βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό, ίσα ίσα να σκεπάσουμε τα υλικά μας. Μόλις πάρει βράση το φαγητό βάζουμε και τους κεφτέδες και βράζουμε μέχρι το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Reggina Filippou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή