Συνταγή για τούρτα αμυγδάλου της γιαγιάς. Αφράτη τούρτα αμυγδάλου με σαντιγί και σπιτικό παντεσπάνι από την Τζένη Τσανακτσίδου. Με αυθεντική γεύση αμυγδάλου, όπως στα παλιά ζαχαροπλαστεία.
- αυγα 5
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 155 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 2
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
- φιλέ αμυγδάλου 200 γραμμάρια περίπου
Για την κρέμα
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 2 φακελάκια
- Γάλα φρέσκο 1μιση ποτήρι
Για την σαντιγί
- φιλέ αμυγδάλου 50-100 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα
Τούρτα σοκολάτας στο air fryer
Θυμάστε πως ήταν οι παλιές τούρτες και πάστες αμυγδάλου; Που κάθε μπουκιά σου γέμιζε το στόμα και μοσχοβολούσε αμύγδαλο; Πλέον δεν υπάρχουν τέτοιες πάστες και τούρτες αμυγδάλου. Μέχρι που η Τζένη Τσανακτσίδου, μοιράστηκε τη δική της συνταγή για τούρτα αμυγδάλου, που θα μας ταξιδέψει στον χρόνο και στις γεύσεις.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα αμυγδάλου:
Εκτέλεση για την τούρτα αμυγδάλου
Αρχικά φτιάχνουμε το παντεσπάνι. Πιο συγκεκριμένα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις κοσκινισμένα, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μία μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί Νο28 στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 35 λεπτά. Το βγάζουμε και αφού το αφήσουμε να κρυώσει το κόβουμε σε δίσκους.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη για 4 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα. Πιο συγκεκριμένα βάζουμε το φρέσκο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί στη κατσαρόλα.
Συνταγή για εύκολη τούρτα κατσαρόλας
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αφού έχει ζεσταθεί το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Βάζουμε ένα παντεσπάνι στο ταψί, το σιροπιάζουμε σιγά σιγά με κουτάλι της σούπας και από πάνω απλώνουμε τη ζεστή κρέμας. Από πάνω βάζουμε αμύγδαλο φιλέ. Κλείνουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και χτυπάμε τη σκόνη γκαρνί με το φρέσκο γάλα σε σαντιγί. Στρώνουμε από πάνω την σαντιγί και διακοσμούμε με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr