Συνταγή για κλασική τούρτα Αμυγδάλου από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Λαχταριστή τούρτα αμυγδάλου σαν αυτές που πωλούσαν στα παλιά ζαχαροπλαστεία.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- κορν φλαουρ 100 γρ
- ζαχαρη 150 γρ
- βανίλια 2
Υλικά
- αυγα 4 μεγάλα
- ζαχαρη 70 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 110 γρ
- αμυγδαλα 20 γρ τριμμένο
- ηλιέλαιο 30 γρ
- Γάλα φρέσκο 100 γρ
- βανίλια 2
- αλατι Λίγο
- ζαχαρη 100 γρ
- νερό 100 γρ βραστό
Για το παντεσπάνι
- φυτική κρέμα γάλακτος 300 γρ
- ζαχαρη 50 γρ
Για την σαντιγί
- φιλέ αμυγδάλου 160 γρ καβουρδισμένο
Για το στόλισμα
Οι τούρτες και οι πάστες αμυγδάλου ήταν ανάρπαστες μία εποχή. Τα χρόνια όμως πέρασαν και σήμερα σπάνια βρίσκεις ζαχαροπλαστείο με την αυθεντική γεύση της αμυγδάλου. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης λοιπόν φαίνεται πως βρήκε μία εξαιρετική συνταγή για τούρτα αμυγδάλου.
Μία τούρτα αμυγδάλου που η γεύση της σε ταξιδεύει σε παλιές πιο αγνές εποχές. Με έντονη γεύση και μυρωδιά αμυγδάλου. Με το καβουρδισμένο αμύγδαλο να απογειώνει ακόμη πιο πολύ το αποτέλεσμα και φυσικά με σπιτικό παντεσπάνι. Ιδανική για γενέθλια και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα αμυγδάλου:
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ , την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τις 2 βανίλιες και βάζουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ σκεπάζοντάς την με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ , το τριμμένο αμύγδαλο , το γάλα , τους κρόκους από 4 μεγάλα αυγά ,το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από 4 μεγάλα αυγά μαζί με το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Δείτε ακόμα Τούρτα με γέμιση μερέντα
Σε μια λαδωμένη φόρμα 20 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και με ένα ξυλάκι ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί ο αέρας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 170 c. Το αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος ρίχνοντας σταδιακά την ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακατεύουμε την κρέμα με μια μαρίζ και την ρίχνουμε μέσα στην σαντιγί. Χτυπάμε για 1 λεπτό με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί καλά η κρέμα μέσα στην σαντιγί.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε βραστό νερό μέσα στην ζάχαρη και ανακατεύουμε. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 ίδιους πάτους. Βάζουμε τον πρώτο μέσα στην φόρμα και τον βρέχουμε καλά με το σιρόπι. Προσθέτουμε την κρέμα και την στρώνουμε με μια μαρίζ. Βάζουμε και το 2ο πάτο και σιροπιάζουμε πολύ καλά.
Δείτε ακόμα Τούρτα ψυγείου με μπισκότα από το Live Kitchen
Προσθέτουμε την κρέμα και την στρώνουμε με την μαρίζ. Ξεφορμάρουμε και με ένα κορνέ βάζουμε προσεκτικά όλη την κρέμα γύρω γύρω και πάνω στην τούρτα. Στολίζουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο όλη την τούρτα και με κερασάκια.
Η τούρτα Αμυγδάλου με βελούδινη κρέμα και αφράτο παντεσπάνι είναι υπέροχη πεντανόστιμη με Επαγγελματικό αποτέλεσμα που σίγουρα θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο :
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr