Μία πεντανόστιμη τούρτα Bounty με γεύση σαν τις γνωστές και αγαπημένες σοκολάτες .
- αυγα 5
- ζαχαρη 125 γρ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 155 γρ
- κακαο 4 κ σ
- βανίλια 1
Υλικά
- μόρφατ 1 μεταλλικό κουτί
- ζάχαρη άχνη 300 γρ
- Γάλα φρέσκο 2 κ.σ.
- ινδοκαρυδο 200 γρ
Για την σαντιγί
Σίγουρα έχετε δοκιμάσει σοκολάτες bounty. Αυτές οι υπέροχες σοκολάτες που είναι γεμιστές με μπόλικη καρύδα. Σίγουρα είναι οι αγαπημένες σοκολάτες όσων αγαπούν την καρύδα. Η Τζένη Τσανακτσίδου λοιπόν μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε τούρτα bounty γενεθλίων .
Είναι μία αξεπέραστη τούρτα για τα γενέθλια και όχι μόνο, για όσους αγαπούν το ινδοκάρυδο και τους αρέσει η ζαχαροπλαστική. Φυσικά η συνταγή είναι πανεύκολη και αυτή η τούρτα έχει έντονο άρωμα αλλά και γεύση ινδοκάρυδου που θα σας ξετρελάνει! Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Δείτε ακόμα Σιροπιασμένα μπισκότα με ινδοκάρυδο
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Χτυπάμε αρχικά τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με το κακάο, κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά χωρίς να βγάλουμε τον αέρα. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 26 ν, ρίχνουμε το μείγμα απαλά και το ισιώνουμε.
Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 35 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που έχουμε. Όταν το παντεσπάνι ψηθεί, το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και την ζάχαρη για 4 λεπτά και αφού βράσει το σιρόπι, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Χτυπάμε στο μίξερ το μορφάτ μαζί την ζάχαρη άχνη και το γάλα. Αφού το μείγμα γίνει σαντιγί, ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά.
Εκτέλεση για το στήσιμο
Βράζουμε τον πρώτο πάτο παντεσπανιού και τον σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι. Στην συνέχεια τοποθετούμε την σαντιγί απαλά. Πάνω από την σαντιγί βάζουμε ακόμη έναν πάτο παντεσπανιού και το σιροπιάζουμε και πάλι. Από πάνω ακόμη λίγη σαντιγί απαλά. Τελειώνουμε με πάτο παντεσπανιού, σιρόπιασμα, σαντιγί και μπόλικη καρύδα.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15