Συνταγή για 30εκ.τσερκι
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
10 αβγά χωρισμένα
250γρ.ζάχαρη
310γρ.αλευρι κεικ φλαουερ
3 βανίλιες
2 πρεζες αλάτι
4κ.σ.νερο
Δείτε ακόμα :Πάρτυ Χιονάτη για τα γενέθλια της μικρής σας!
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια νερο
2 ποτήρια ζάχαρη
ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200γρ.λευκη σοκολάτα
100γρ.καυτό γάλα για να λιώσω την σοκολάτα
300γρ.κρεμα γάλακτος
3 φύλλα ζελατίνη
50γρ.γαλα για να λιώσω της ζελατίνες
Δείτε ακόμα: Απίστευτο κέικ με χιονόμπαλα
ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
1 φακελάκι γκαρνι σκονη
200γρ.γαλα
1 φακελάκι σκόνη ζελέ φράουλα
Λίγο χρώμα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικης
Και για την διακόσμηση σαντιγι με χρώματα, σοκολάτα για τα μάτια και το στόμα και χρωματισμένη ζάχαρη για τα μάγουλα
Εκτέλεση
Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα με την μισή ζάχαρη. Χτυπάω τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Ενσωματωνω με απαλές κινήσεις τα στερεά υλικά κοσκινισμενα μαζί με την μαρέγκα εναλλάξ στο μείγμα με τους κρόκους. Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 για 35-40 λεπτά.
Μους λευκής σοκολάτας
Βάζω την ζελατίνη να μαλακώσει σε ένα μπολ με κρύο νερό και ζεσταίνω τα 50γρ.γαλα.Στραγγιζω καλά την ζελατίνη και την διαλύσω στο γάλα.Ζεσταινω τα 100γρ.γαλα καλά και το ρίχνω πάνω στην λευκή σοκολάτα να λιώσει και ρίχνω και την ζελατίνη. Χτυπάω την κρέμα σε σαντιγι και την ενσωματωνω απαλά στη σοκολάτα.
Μους φράουλας
Φτιαχνω το ζελε με τη μιση ποσοτητα νερου.Το βαζω ψυγειο να μισοπηξει.Χτυπάω το γκαρνι με το γαλα σε σαντιγι και προσθετω χτυπωντας το μισοπηγμενο ζελε. Προσθετω 3-4 σταγονες κόκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης.
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15