Η γιορτή της μητέρας ήρθε και είπαμε να πούμε ένα χρόνια πολλά σε όλους τις μανούλες φτιάχνοντας μία τούρτα χιονούλα για την γιορτή της μητέρας.
- αυγα 5
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 155 γραμμάρια
- ινδοκαρυδο 3 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 1
- ινδοκαρυδο 50 γραμμάρια
- βουτυρο 3 κουταλιές της σούπας
Για την κρέμα
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια παγωμένη
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
Για την σαντιγί
Είτε είστε μαμά και θέλετε να γλυκάνετε τους δικούς σας ανθρώπους με ένα γλυκό, είτε θέλετε να γλυκάνετε την μανούλα σας φτιάχνοντας ένα αφράτο γλυκό που λιώνει στο στόμα, τότε σίγουρα αυτή η τούρτα χιονούλα είναι για εσάς.
Δείτε ακόμα Τούρτα χωρίς παντεσπάνι
Μία αφράτη, δροσερή και ελαφριά τούρτα χιονούλα με ινδοκάρυδο που θα αναδείξει το γιορτινό τραπέζι για την γιορτή της μητέρας. Εμείς το φτιάξαμε για τα παιδάκια μας αλλά και για την μαμά μας και έμειναν όλοι πολύ ευχαριστημένοι. Χρόνια μας πολλά λοιπόν!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα χιονούλα:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι για την τούρτα χιονούλα
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, την βανίλια και το ινδοκάρυδο, σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι Νο28 και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά. Αφού ψηθεί, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει το κόβουμε.
Εκτέλεση για το σιρόπι στην τούρτα χιονούλα
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 3 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για την κρέμα στην τούρτα χιονούλα
Βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Παίρνουμε λίγο γάλα από το ζεστό και το βάζουμε σε ένα μπολ. Στο γάλα του μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στο γάλα που έχουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Δείτε ακόμα Τούρτα γενεθλίων baby shark
Αφού πήξει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο, το ινδοκάρυδο και την βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί το βούτυρο.
Εκτέλεση για την σαντιγί στην τούρτα χιονούλα
Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος παγωμένη με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί.
Εκτέλεση για την τούρτα χιονούλα
Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι στον πάτο ενός τσέρκι. Το σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι και από πάνω στρώνουμε την κρέμα. Από πάνω βάζουμε ακόμη ένα παντεσπάνι και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Τελειώνουμε με την σαντιγί πάνω στο κρύο γλυκό. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και απολαμβάνουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή