Σε όλους αρέσει το εκμέκ και σε όλους αρέσει το εκμέκ κανταΐφι. Έτσι σήμερα θα σας δείξουμε μία ξεχωριστή τούρτα εκμέκ κανταΐφι για όλα τα γούστα αλλά πάνω από όλα για τους ανθρώπους που αγαπούν το κλασικό και το παραδοσιακό. Τούρτα εκμέκ κανταΐφι, σιροπιασμένη και πεντανόστιμη.
- νερό 500 γραμμάρια
- ζαχαρη 500 γραμμάρια
- κανελά 1 ξύλο
- γαρίφαλο 4
- λεμονι Λίγες φλούδες
- λεμονι Χυμό από μισό
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
Για το σιρόπι
- κρόκους αυγού 2
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 50 γραμμάρια
- βανίλια 1
- Γάλα φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο Μισό λίτρο
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- μαστιχα Μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- κανταΐφι Λίγη ποσότητα
- βουτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού
- κερασια Λίγα
- σαντιγί Λίγη
- κρεμα ζαχαροπλαστικης Λίγη
Για το στόλισμα
Αν σας αρέσουν τα σιροπιαστά και η κρέμα ζαχαροπλαστικής τότε αυτή η τούρτα εκμέκ κανταΐφι θα γίνει η τέλεια λύση για το γιορτινό τραπέζι, τα γενέθλια και όχι μόνο. Είναι πεντανόστιμη, είναι σιροπιασμένη και μέσα στην γλύκα και φυσικά μυρίζει παράδοση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα εκμέκ κανταΐφι:
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τα γαρίφαλα και τις φλούδες λεμονιού. Αφού λιώσει η ζάχαρη, κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το μέλι.
Εκτέλεση για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους, την ζάχαρη και αφού αφρατέψουν προσθέτουμε το κορν φλάουρ, την βανίλια και τις 2 κουταλιές της σούπας γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα βράζουμε το μισό λίτρο γάλα και χαμηλώνουμε την φωτιά μόλις πάρει βράση.
Προσθέτουμε σιγά σιγά στο γάλα το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την μαστίχα και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση για το εκμέκ κανταΐφι
Ξανοίγουμε τα φύλλα κανταΐφι και ανακατεύουμε σε αυτό το κανταΐφι τα καρύδια. Τοποθετούμε το κανταΐφι και τα καρύδια σε ένα τσέρκι νούμερο 26 αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει. Κρατάμε για την διακόσμηση λίγο κανταΐφι αν θέλουμε, έτσι ώστε να κάνουμε 3 επιπλέον φωλιές.
Έπειτα λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε με το βούτυρο το κανταΐφι. Ψήνουμε το κανταΐφι στον φούρνο μέχρι να ροδίσει και μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Αφού κρυώσει βάζουμε από πάνω μία στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής.
Πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής περνάμε μία στρώση σαντιγί. Για να φτιάξουμε τις φωλίτσες χρησιμοποιούμε το κανταΐφι που βάλαμε στην άκρη προηγουμένως. Βάζουμε ο κανταΐφι σε τρία ατομικά σκεύη αλουμινίου και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Δείτε ακόμα Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι
Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σιροπιάζουμε με 4 κουταλιές της σούπας κρύο σιρόπι το καθένα. Αφού οι φωλίτσες είναι έτοιμες τις βάζουμε πάνω από την σαντιγί. Πάνω από τις φωλίτσες βάζουμε λίγες ροζέτες κρέμας ζαχαροπλαστικής, λίγη σαντιγί και κερασάκια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια