ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
6 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη,
200 γραμμάρια φουντούκια αλεσμενα,
2 κουταλιες της σούπας κακάο,
2 κουταλιές της σούπας αλευρι
2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν.
Προσθέτουμε κοσκινισμενα αλεύρι,κακάο,μπέικον ανακατεύουμε με μια μαριζ,σπάτουλα,πολύ απαλά και τέλος ρίχνουμε τα φουντούκια φυσικά ανακάτεμα απαλό.
Τοποθετούμε σε δυο ταψακια βουτυρωμενα 24cm και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτα φυσικά ανάλογα τον φούρνο(δοκιμαζουμε με ενα ξυλάκι σουβλακιου).
Τα αφήνουμε να κρυωσουν πολύ καλά.
ΚΡΕΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
300 γραμμάρια κρύα γάλακτος πολύ πολύ παγωμένη
300 γραμμάρια κουβερτούρα
4 κουταλιές της σούπας Μερέντα
5 γκοφρέτες ψιλοκομμένες
150 γραμμάρια φουντούκια αλεσμένα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε την Μερέντα,την λιωμένη κουβερτούρα,τις γκοφρέτες,και τέλος τα φουντούκια.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΜΕ:
Βάζουμε τον ένα πάτο στην πιατέλα σιροπιάζομαι με λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού,ρίχνουμε απαλά την κρέμα,ξανά
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Σιρόπιασμα και τέλος μπόλικη σοκολάτα γάλακτος ανακατεμένη με μπόλικα φουντούκια λίγο σπασμένα!
Διακόσμουμε με.ότι θέλουμε!!
Tzeni Tsanaktsidou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια