Baby shark toutoutoutoutou…είναι ένα τραγούδι που αν μεγαλώνεις παιδιά σε έχει στοιχειώσει! Θα φτιάξουμε λοιπόν μία εύκολη τούρτα γενεθλίων baby shark για να ξετρελάνουμε τα παιδιά στα γενέθλιά τους.
- μιξ για κέικ 2 κουτιά με γεύση βανίλιας
- αυγα 6 μέτρια
- Γάλα φρέσκο 380 ml
- βουτυρο 200 γραμμάρια πάρα πολύ μαλακό
Υλικά
- βουτυρο 690 γραμμάρια ανάλατο ελαφρώς μαλακό
- ζάχαρη άχνη 1.380 γραμμάρια κοσκινισμένη 2 φορές
- εκχυλισμα βανίλιας 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- Γάλα φρέσκο 60-80 ml
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 2 σταγόνες περίπου ροζ
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 2 σταγόνες περίπου μπλε
Για την αμερικάνικη βουτυρόκρεμα
Οι παιδικές τούρτες δεν μπορούν να είναι απλές. Τα παιδιά κάθε φορά που έχουν γενέθλια ανυπομονούν για την τούρτα, το δώρο και την διασκέδαση με τους φίλους τους. Μπορείτε λοιπόν στα φετινά γενέθλια του αγγελουδιού σας να βάλετε την προσωπική σας πινελιά φτιάχνοντας μία σπιτική τούρτα baby shark!
Δείτε ακόμα Εύκολη τούρτα με αριθμούς για πάρτι γενεθλίων
Είναι μία τούρτα εύκολη και με απλά υλικά που αξίζει να την δοκιμάσετε. Γεμάτη χρώματα και με το γνωστό παιδικό τραγούδι baby shark να πρωταγωνιστεί. Μπορείτε να κάνετε όλο το πάρτι θεματικό, με ψαράκια, μικρούς καρχαρίες και γοργόνες, για να μπείτε ακόμη περισσότερο στο κλίμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα γενεθλίων baby shark:
Εξοπλισμός για την τούρτα γενεθλίων baby shark
Για την συγκεκριμένη τούρτα θα χρειαστούμε από εξοπλισμό 4 πολύ ρηχά αντικολλητικά ταψιά 20 εκατοστών, μερικά μίνι ζαχαρωτά σε θαλασσινά σχέδια όπως ψαράκι, αστερία και άλλα, μερικές πλαστικές φιγούρες baby shark, 1 πλαστικό happy birthday baby shark και κεράκια.
Εκτέλεση για την βάση στην τούρτα γενεθλίων baby shark
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το έτοιμο μιξ κέικ με γεύση βανίλια με τα αυγά, το φρέσκο γάλα και το βούτυρο χτυπώντας το με μίξερ χειρός για 2 λεπτά.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς και ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί τις βάζεις στα ρηχά ταψάκια. Κόβουμε λωρίδες χαρτιού για να ντύσουμε και τα τοιχώματα και χωρίζουμε το μείγμα για κέικ σε ίσες 6 μερίδες, με ζυγαριά. Γεμίζουμε τα 4 ταψάκια περίπου μέχρι την μέση και ψήνουμε για 16-18 λεπτά περίπου.
Δεν θέλουμε να πάρουν πολύ χρώμα, κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα και όταν βγει στεγνή είναι έτοιμα. Τα 2 ταψάκια χώρεσαν στην σχάρα του φούρνου και τα άλλα 2 στο ρηχό, μεγάλο ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα.
Δείτε ακόμα Τούρτα Μεντόκ-Medovic
Αφαιρούμε τα αντικολλητικά χαρτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στο μεταξύ ψήνουμε και το υπόλοιπο μείγμα σε 2 από τα ταψιά πάντα ντυμένα με αντικολλητικό χαρτί. Αφού κρυώσουν καλά όλε οι βάσεις τις κάνουμε ισόπαχες.
Συγκεκριμένα παίρνουμε ένα οδοντωτό μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού και τοποθετούμε κάθε ψημένη βάση μέσα στο ταψί. Ισιώνουμε με το μαχαίρι την επιφάνειά τους και στην συνέχεια αναποδογυρίζουμε απαλά, να φύγουν τα ψίχουλα.
Κάθε έτοιμη βάση, την συσκευάζουμε σε διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο και στο ψυγείο. Μένουν στο ψυγείο για 6-7 ώρες μέχρι να κρυώσουν καλά.
Εκτέλεση για την αμερικάνικη βουτυρόκρεμα
Χτυπάμε αρχικά το βούτυρο με την βανίλια και το αλάτι είτε στο μίξερ χειρός είτε στην κουζινομηχανή με το εξάρτημα που λέγεται φτερό. Προσθέτουμε σταδιακά κούπα κούπα την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και το φρέσκο γάλα. Χτυπάμε συνολικά για 15 λεπτά.
Θέλουμε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη άχνη και να μην την νιώθουμε στα δόντια. Βάζουμε σε καλά κλεισμένο δοχείο και διατηρούμε στο ψυγείο. Σε μία πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε στη μέση μία κουταλιά της σούπας βουτυρόκρεμα και τοποθετούμε πάνω της την πρώτη βάση της τούρτας.
Με στρογγυλό κορνέ κάνουμε ένα χοντρό κορδόνι γύρω γύρω στη βάση και γεμίζουμε με το ίδιο στρογγυλό κορνέ. Τοποθετούμε πάνω στη γέμιση την δεύτερη βάση και την γεμίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Συνεχίζουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις βάσεις.
Δείτε ακόμα Το εύκολο γλυκό που θα σε ενθουσιάσει : Τούρτα κατσαρόλας
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Την βουτυρόκρεμα που περισσεύει την χωρίζουμε στα 2 και χρωματίζουμε την μία βουτυρόκρεμα με το μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και την δεύτερη με το ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά. Χαράζουμε ελαφρώς την τούρτα στα 4 με κορνέ, στολίζουμε στα 2 τέταρτα με μπλε λουλουδάκια και τα άλλα 2 τέταρτα με ροζ.
Πριν παγώσει η βουτυρόκρεμα κολλάμε πάνω ζαχαρωτά σταδιακά. Η τούρτα μπήκε στο ψυγείο και βγήκε 1μιση ώρα πριν κοπεί. Τελευταία μπαίνουν τα πλαστικά στολίδια και το κερί.
Tips για την τούρτα γενεθλίων baby shark
Υπάρχουν πολλές μάρκες μιξ έτοιμου κέικ και η κάθε μάρκα έχει άλλες οδηγίες σχετικά με τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Ανάλογα την μάρκα, πράξτε τα ανάλογα.
Στο χρώμα ζαχαροπλαστικής μπορεί να χρειαστεί παραπάνω χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν θέλουμε πιο έντονο το χρώμα. Στην βουτυρόκρεμα βάζοντας 250 γραμμάρια μαργαρίνη κα9ι 430 γραμμάρια βούτυρο, η κρέμα βγαίνει πιο σφιχτή.
Την βουτυρόκρεμα μπορούμε να την φτιάξουμε και 2-3 μέρες πριν. Όταν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσουμε την αφήνουμε να μαλακώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και τη χτυπάμε ελάχιστα με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός ώστε να αφρατέψει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λιζα Σαραντιδου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr