Φτιάχνουμε την πιο εντυπωσιακή τούρτα πασχαλίτσα για τα γενέθλια του παιδιού μας! Συνταγή για τούρτα γενεθλίων πασχαλίτσα με γεύση σοκολάτα- φράουλα, και μπισκότα oreo. Μία πεντανόστιμη τούρτα με μους, και γκανάζ σοκολάτας που θα ξετρελάνει τα παιδιά και τους μεγάλους! Αξίζει να τη δοκιμάσετε στο επόμενο πάρτι σας!
- αυγα 8
- ζαχαρη 265γρ.
- αλευρι 165γρ.
- κορν φλαουρ 45γρ.
- μπέικιν πάουντερ 3κ.γ.
- αλατι Μια πρέζα
- βουτυρο 65γρ. λιωμένο και κρύο.
- βανίλια
- μπισκότα oreo
Υλικά
- κουβερτουρα 400γρ.
- γάλα 200γρ.
- κρεμα γαλακτος 400γρ.
- ζάχαρη άχνη όσο γλυκιά θέλουμε
Μους σοκολάτας
- φραουλες 500γρ.
- κρεμα γαλακτος 500γρ.
- ζελέ 1φακελάκι φράουλα
- ζαχαρη για τον πολτό φράουλας
Μους φράουλα
- κρεμα γαλακτος 200γρ.
- κουβερτουρα 200γρ.
Γκαναζ σοκολάτας
Εκτέλεση
Παντεσπάνι
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το baking powder και το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ρίχνουμε τις βανίλιες.
Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να δούμε απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα να γυαλίσει καλά η μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα χτυπημένα αβγά. Προσθέτουμε τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο. Αναδιπλώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί στην φόρμα για 10 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα, για να κρυώσει καλά.
Εγώ το παντεσπάνι το έκανα με κακάο,αντικατέστησα 2κ.σ.αλεύρι με κακάο.
Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά.
Μους σοκολάτας
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι τελείως σαντιγί). Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει τόσο που να στέκεται.
Μους φράουλα
Πολτοποιω τις φράουλες και περνάω τον πολτό απ’το σουρωτήρι για να μην έχει σποράκια.Το βάζω σ’ένα κατσαρολάκι και ριχνω όση ζάχαρη χρειάζεται,αφού πάρει μια βράση το κατεβάζω απ’τη φωτιά και ριχνω μέσα τη σκόνη ζελέ και ανακατεύω καλά να διαλυθεί.Αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρεμα γάλακτος με λίγη άχνη να γίνει σαντιγί. Ριχνουμε τον πολτό και ανακατευουμε απαλά με μια μαριζ. Βάζουμε στο ψυγείο.
Από πάνω είναι μους φράουλας χρωματισμενη με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής,μους σοκολάτας,μπισκότα oreo και στικακια σοκολάτας για κεραίες.
Eleni Kalaitzidou
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή