Συνταγή για Τούρτα γενεθλίων σε σχήμα Αρκουδάκι.. Δείτε πως να φτιάξετε βήμα βήμα Τούρτα για γενέθλια και παιδικό πάρτυ αρκουδάκι με σαντιγί, κρέμα ζαχαροπλαστικής και σπιτική ζαχαρόπαστα για το παιδικό πάρτι.
- αυγα 5
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια κοσκινισμένο
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά κοσκινισμένα
- βανίλια 1
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κούπα
- κορν φλαουρ ½ κούπα
- βανίλια 1
- αυγα 2
- ζαχαρη 1 κούπα
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας πλάκα
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 1 φάκελος
- ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- χρώμα ζαχαροπλαστικής Μερικές σταγόνες ροζ
Για την σαντιγί επικάλυψης
Μία υπέροχη ιδέα για παιδική τούρτα σας έχουμε σήμερα που θα αρέσει πολύ σε όλα τα παιδιά και όσων αφορά το σχέδιο και φυσικά όσων αφορά την γεύση. Μία πεντανόστιμη και εντυπωσιακή τούρτα αρκουδάκι για το παιδικό πάρτι του αγγελουδιού σας.
Σίγουρα τα παιδικά γενέθλια θέλουν φαντασία και δημιουργικότητα και τίποτα πιο όμορφο και χαριτωμένο από το να φτιάξετε με τα χεράκια σας την παιδική τούρτα. Έτσι τούρτα γενεθλίων για το παιδικό πάρτι αρκουδάκι με σπιτική ζαχαρόπαστα, ροζ σαντιγί, αφράτο παντεσπάνι, σιρόπι και κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα αρκουδάκι:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 2-3 λεπτά στο μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε προσεκτικά και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μία στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκατοστών την οποία την έχουμε βουτυρώσει γύρω γύρω και της έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά περίπου, στην δεύτερη από πάνω σχάρα του φούρνου. Αφού το παντεσπάνι μας γίνει, το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το χωρίζουμε σε 3 δίσκους με ένα πριονωτό μαχαίρι.
Εκτέλεση για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό μας γάλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη στην κατσαρόλα με το γάλα μαζί με την βανίλια και αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα σύρμα.
Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας ξεκινήσει να βράζει ρίχνουμε το μείγμα του μπολ μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά μόλις η κρέμα πήξει και προσθέτουμε τα αυγά και το βούτυρο.
Αδειάζουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη. Φροντίζουμε η μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στην κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Δείτε ακόμα Παιδική τούρτα γενεθλίων με αυτοκίνητο φτιαγμένο από γλυκίσματα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και τη βανίλια και το αφήνουμε να βράσει. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο κρύο γάλα το αλεύρι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα.
Μόλις πάρει βράζει το μείγμα της κατσαρόλας ρίχνουμε το κρύο μείγμα και αυτό μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα δυο αυγά και τις δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη φροντίζοντας να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει.
Εκτέλεση για την σαντιγί επικάλυψης
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την σκόνη γκαρνί. την ζάχαρη άχνη και το γάλα και χτυπάμε όλα τα υλικά μας μαζί μέχρι να γίνουν σαντιγί. Αφού γίνουν σαντιγί προσθέτουμε λίγες σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι η σαντιγί να γίνει ροζ.
Εκτέλεση για την ζαχαρόπαστα
Στην αρχή διαλύουμε την ζελατίνη στο νερό μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Στην συνέχεια προσθέτουμε και την γλυκόζη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Αφού λιώσει βάζουμε και την γλυκερίνη καθώς και την βανίλια και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε μέσα την ζάχαρη άχνη. Κάνουμε μία λακκούβα στην μέση και μέσα στην λακκούβα ρίχνουμε τα υγρά υλικά μας. Θα καίνε αρκετά στην αρχή οπότε προσέχουμε.
Ανακατεύουμε πρώτα με ένα κουταλάκι και στην συνέχεια ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Η ζαχαρόπαστα είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια και είναι εύπλαστη.
Δείτε αναλυτικά το στήσιμο της τούρτας στο παρακάτω βίντεο:
Tips
Είναι σημαντικό να ψήσουμε το παντεσπάνι στην συγκεκριμένη σχάρα για να μην μας “κάτσει”. Αυτό το παντεσπάνι είναι ιδανικό για τούρτες και ακόμη κι αν δεν το σιροπιάσουμε είναι σε θέση να απορροφήσει την κρέμα και να γίνει εξίσου μαλακό και ζουμερό.
Η χρυσοχέρα που μοιράστηκε μαζί μας την συνταγή έκανε διπλή δόση για το κεφάλι και το σώμα και τα κομματάκια που περίσσεψαν τα ανακάτεψε με μερέντα και τα έκανε πατουσάκια για το αρκουδάκι.
Στην ζαχαρόπαστα μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον ζάχαρη άχνη αν την ώρα που την ζυμώνουμε νιώθουμε ότι κολλάει. Μπορούμε να βάλουμε και χρώματα της αρεσκείας μας στην ζαχαρόπαστα αν κι εμείς τα αυτιά τα κάναμε λευκά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χριστίνα Χαραλαμπίδου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα