Close
Τούρτα Γενεθλίων!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

4 αυγά
180 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Δείτε ακόμα: Σουπερ Τουρτα Τσουρεκι για κάθε περίσταση!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε λίγο ακόμα. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας καλά. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 στρογγυλές φόρμες με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκατοστών (βουτυρωμένες και αλευρωμένες) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Μόλις τα παντεσπάνια κρυώσουν λίγο τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη

Δείτε ακόμα: Τούρτα γενεθλίων ΜΙΝΙ ΜΑΟΥΣ !!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς και αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις πάρει βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

400 ml κρέμα γάλακτος
220 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 βανιλλίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα ανακατεμένο καλά με τη ζάχαρη και τη βανιλλίνη και αναμιγνύουμε απαλά. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Δείτε ακόμα: Τούρτα Μπανάνα Σοκολάτα για το παιδικό πάρτι!…..❣❣❣

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

170 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει λείο το μείγμα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Αν έχουμε τσέρκι, το χρησιμοποιούμε για να συναρμολογήσουμε την τούρτα. Βάζουμε μέσα το πρώτο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε. Απλώνουμε από πάνω περίπου 10 γεμάτες κουταλιές της σούπας κρέμα και τη στρώνουμε. Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Φροντίζουμε να μας μείνει κρέμα για να στρώσουμε γύρω γύρω. Τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Στη συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα γύρω γύρω. Προαιρετικά στολίζουμε με χρωματιστή τρούφα και σοκολατένια κουφετάκια.

Η συνταγή ειναι από την εκπληκτική κλειστή ομάδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ. Elenis Petrakopoulou

Τούρτα Γενεθλίων!

Τούρτα Γενεθλίων!