Close
Τούρτα γενεθλίων για αγοράκια !

Τούρτα γενεθλίων για αγοράκια !

παρτε μια βαθια ανασα και παμε!!!!!!!
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ (μια δοση)
5 αυγά – 1 κούπα ζαχαρη -1 κουπα φαρινα – 3 κουταλιες της σουπας κακαο.
Χτυπαμε στο μιξερ πολύ καλα την ζαχαρη με τα αυγα μεχρι να αφρατεψουν. Κλεινουμε το μιξερ, ριχνουμε το αλευρι με το κακαο και ανακατευουμε απαλα για να μην καθησει το μιγμα μας. Το απλωνουμε σε λαδοκολλα να παει παντου ( στο ταψι της κουζινας μας). Το ψηνουμε στον αερα στους 180 βαθμους για περιπου 6-8΄.

ΖΕΛΕ (μια δοση)
200gr νερο – 200 gr ζαχαρη – 60gr γλυκοζη – 2,3 σταγονες λεμονιου – 2 φυλλα ζελατινης (3,2 gr περιπου)
1,μουσκευουμε την ζελατινη
2,βαζουμε στην κατσαρολα ζαχαρη και νερο. Μισο λεπτο μετα τον βρασμο ριχνουμε την γλυκοζη.
3,στραγγιζουμε την ζελατινη και την ριχνουμε στο σιροπι μαζι και το λεμονι. Σβηνουμε το ματι και το αφηνουμε για 1 λεπτο ακομα
Αδειαζουμε σε καποιο μπωλ και το τοποθετουμε στο ψυγειο μεχρι να πηξει.

ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτηρια ζαχαρη – 4 ποτηρια νερο (ποτηρια του νερου) + 2 κουταλιες πραλινα
Βραζουμε κανονικα το σιροπι μας για 5΄ και αφου το κατεβασουμε από το ματι προσθετουμε την πραλινα να λιωσει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ
3 δοσεις παντεσπανι
2 δοσεις ζελε
1 δοση σιροπι
1,5 λιτρο κρεμα γαλακτος για σαντιγυ + 9 κουταλες της σουπας ζαχαρη
3 σακουλακια κρεμες ζαχαροπλαστικης σοκολατα
1,200 λιτρο γαλα φρεσκο (για τις κρεμες ζαχαροπλαστικης)
300 gr πραλινα

1. Χτυπαμε τις κρεμες γαλακτος με την ζαχαρη μεχρι να γινουν μια σφηχτη σαντιγυ. (αναποδογυριζουμε το μπωλ και αν στεκεται στην θεση της είναι οκ)
2. Χτυμαμε τις κρεμες ζαχαροπλαστικης σοκοματα μαζι με το γαλα
3. Στο μπωλ της σοκολατας περνουμε μια μεγαλη χουφτα από την σαντιγυ και 150 gr περιπου πραλινα και την ανακατευουμε πολύ καλα .( καλυτερα να φορεσετε ένα γαντι και να την ανακατεψετε με το χερι)( δοκιμαστε την κι αν θελετε πιο εντονη γευση πραλινας βαλτε κι αλλη.
4. Στρωνουμε στην βαση μας το παντεσπανι και το σιροπιαζουμε καλα.
5. Από πανω στρωνουμε οσο πιο ισια μπορουμε την κρεμα σοκολατας που εχουμε φτιαξει.
6. Από πανω στρωνουμε το δευτερο παντεσπανι το οποιο σιροπιαζουμε.
7. Στρωνουμε την μιση σαντιγυ.
8. Την βαζουμε ψυγειο 2-3 ωρες τουλαχιστον να δεσουν τα υλικα μεταξυ τους και να σφηξουν
9. Γαρνιρουμε γυρω γυρω με την υπολοιπη σαντιγυ
10. Τελος μας εμεινε το ζελε το οποιο μπορουμε να χρωματισουμε και να κανουμε ότι μας αρεσει.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Το ζελε όπως, το παντεσπανι και τις κρεμες μπορειτε να τα ετοιμασετε από την προηγουμενη μερα ώστε να μην σας πεσουν όλα μαζι. Αλλα ΔΕΝ θα ανακατεψετε την σοκολατα με την σαντιγυ, αυτό θα το κανετε λιγο πριν την στρωσετε ώστε να είναι ευκολη η διαχειρηση της.
Με την υπολοιπη πραλινα που σας μενει μπορειτε να κανετε με ένα χαρτοχωνακι σχεδια πανω στην τουρτα ώστε να διαχωρισετε το ζελε
Το ζελε το χρωματιζετε λιγο πριν το χρησιμοποιησετε, το ιδιο και την σαντιγυ που εχετε για γαρνιρισμα
Μπορειτε να μειωσετε υλικα για να κανετε μικροτερη τουρτα (το εχω κανει αυτό)

Την πραλινα πριν την βαλετε στην σοκολατα καλυτερα να την τοποθετησετε σε ένα μπωλ με ζεστο νερο (κλειστη μεσας την συσκευασια της) ώστε να μαλακωσει λιγο και να είναι πιο ευκολη στο ανακατεμα.
Στην καθε βαση βαζουμε απο περιπου εναμιση παντεσπανι (γιατι οι ακρες του συνηθως ψιλοξερενονται αν δεν στρωθει εντελως ισιο και τις αφαιρουμε) για να μας βγει αυτο το μεγεθος. Εξαρταται βεβαια σε τι δισκο θα το τοποθετησετε. Εμενα η τουρτα βγηκε 45 εκ. επι 30 εκ. και βαρος περιπου 5-6 κιλα.

Το ζελε οταν θα το βγαλετε απο το ψυγειο θα ειναι λιγο σφιχτό, θα το ανακατεψετε καλα με ενα κουταλακι ή με το χερι σας και θα μαλακωσει αμεσως!
Σας φαινεται λιγο δυσκολη αλλα το αποτελεσμα θα σας ξεκουρασει!!!! Ότι απορίες εχετε με ρωτατε
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ

Ευχαριστούμε πολύ τη φίλη μας Βαγγέλης Χαρούλα

tourta-genethlion-gia-agorakia

tourta-genethlion-gia-agoria

Εχέτε και σεις υπέροχες συνταγές να μοιραστείτε μαζί μας; Στείλτε τες με ένα κλίκ εδω