Συνταγή για τούρτα παγωτό με βάση κορμό σοκολάτας και σπιτικό, αφράτο παγωτό βανίλια που δεν κρυσταλλώνει. Σερβίρεται με ψιλοκομμένη κουβερτούρα, γλυκά του κουταλιού και σιρόπια για παγωτό. Από τη φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou.
- μπισκότα 2 πακέτα πτι μπερ
- βουτυρο 250 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 200 γραμμάρια
- κακαο 6 κουταλιές της σούπας
- κονιάκ 4 κουταλιές της σούπας
- καρυδια 200 γραμμάρια ψιλοκομμένα
- Γάλα φρέσκο 200 ml
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 500 γραμμάρια πλήρες πολύ κρύα
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί (400 ml)
- βανίλια 1
Για το παγωτό
- κουβερτουρα Κατά βούληση ψιλοκομμένη
Για το γαρνίρισμα
Τούρτα παγωτό φράουλα
Η τούρτα παγωτό είναι μία εξαιρετική επιλογή για γιορτές και γενέθλια αν γιορτάζετε το Καλοκαίρι ή και για οικογενειακό γλυκό κάθε μέρα. Σήμερα σας έχουμε μία φανταστική τούρτα παγωτό με σπιτικό παγωτό βανίλια που δεν κρυσταλλώνει και βάση από κορμό σοκολάτας με καρύδια και μπισκότα. Σκέτη κόλαση!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τούρτα κορμός παγωτό:
ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΤΟ!!!ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΟΡΜΟΥ
Εκτέλεση για τη τούρτα κορμός παγωτό
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, το μαλακό βούτυρο και το κακάο και δουλεύουμε τα υλικά μας με το μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ και τα καρύδια. Σπάμε μέσα τα μπισκότα πτι μπερ, βουτώντας τα στο φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα του κορμού σε τσέρκι ή σε ταψί ή σε τάπερ και το πατάμε καλά, για να το ισιώσουμε. Τοποθετούμε το σκεύος στη κατάψυξη. Έπειτα χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος, στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα σε μεσαία ταχύτητα για τουλάχιστον 8 λεπτά.
Τριφτή τούρτα παγωτό μπισκότο
Ρίχνουμε σε δόσεις το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 2 λεπτά. Στο τέλος χτυπάμε τη βανίλια. Βγάζουμε από την κατάψυξη τον κορμό και τοποθετούμε από πάνω το μείγμα του παγωτού με απαλές κινήσεις. Βάζουμε τη τούρτα ξανά στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά. Έπειτα ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr