Τούρτα κορμός βανίλια σοκολάτα . Συνταγή για Τούρτα κορμός βανίλια σοκολάτα με βάση από μπισκότα και γάλα, κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα και αφράτη σαντιγί.
- μπισκότα 225 γραμμάρια πτι μπερ (1 πακέτο)
- Γάλα φρέσκο 100 ml (1/3 κούπας περίπου)
Υλικά
- κουβερτουρα 125 γραμμάρια
- ζαχαρη 125 γραμμάρια κρυσταλλική (1/2 κούπα)
- Γάλα φρέσκο 900 ml πλήρες
- βουτυρο 60 γραμμάρια (3 κουταλιές της σούπας περίπου)
- κακαο 35 γραμμάρια σκόνη χωρίς ζάχαρη, κοσκινισμένο (2,5-3 κουταλιές της σούπας)
- αυγα 2 μέτρια
- κορν φλαουρ 50 γραμμάρια (1/3 κούπας)
- βανίλια 1 κάψουλα
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 ml
- βανίλια 1 κάψουλα
- ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένη
- τυρί κρέμα 2 κουταλιές της σούπας
- κονιάκ 14 γραμμάρια (2 κουταλιές της σούπας)
Για την σαντιγί
- κουβερτουρα 80 γραμμάρια λιωμένη
Για την διακόσμηση
Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μία λαχταριστή κορμός βανίλια σοκολάτα με απλά υλικά και με μία πανεύκολη αλλά και αναλυτική εκτέλεση. Είναι μία πεντανόστιμη τούρτα κορμός βανίλια σοκολάτα που την δοκιμάσαμε πρόσφατα και πάθαμε πλάκα.
Με βάση από μπισκότα πτι μπερ και γάλα φρέσκο, κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα με κουβερτούρα και σκόνη κακάο και μία βελούδινη σαντιγί από φυτική κρέμα γάλακτος. Έχει έντονο άρωμα και γεύση βανίλιας ενώ είναι άκρως δροσερή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα κορμός βανίλια σοκολάτα :
Εκτέλεση για την βάση της τούρτας
Αρχικά κόβουμε τα μπισκότα μας στα τέσσερα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και αφήνουμε τα μπισκότα μας να μουλιάσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά ή και παραπάνω, στο γάλα.
Έπειτα παίρνουμε μία φόρμα για κέικ 26 εκατοστών με αποσπώμενα πλαϊνά και βάζουμε τα μπισκότα μας στην φόρμα. Τα απλώνουμε σε όλο τον πάτο της φόρμας και τα πατάμε με απαλές κινήσεις με ένα κουτάλι της σούπας.
Εκτέλεση για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ σε δύο δόσεις και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει το μείγμα μας παχύρρευστο και να διαλυθεί κάπως η ζάχαρη.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και την βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο. Ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμο να έρθει σε βρασμό και βγάζει φουσκάλες και αφρό στην άκρη της κατσαρόλας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε 3 μεγάλες κουταλιές της σούπας από το χλιαρό μείγμα με το γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός. Προσθέτουμε και την σκόνη κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν.
Δείτε ακόμα Τούρτα Παγωτό τιραμισού
Σο υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Περιμένουμε για 1 λεπτό και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτουμε τότε το μείγμα των αυγών μέσα στο μείγμα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε και πάλι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Όσο είναι ακόμα ζεστή η κρέμα σοκολάτας την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα μας στο τσέρκι και την απλώνουμε για να πάει παντού. Καλύπτουμε με μία πλαστική μεμβράνη που να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 1 ώρα.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την φυτική κρέμα γάλακτος, την βανίλια, την ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, το τυρί κρέμα και το κονιάκ και χτυπάμε στην μέγιστη ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα. Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα σοκολάτας στο τσέρκι. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τα τοιχώματα της φόρμας και ανοίγουμε την φόρμα.
Εκτέλεση για την διακόσμηση
Λιώνουμε 80 γραμμάρια κουβερτούρας και την απλώνουμε πάνω από την σαντιγί. Με ένα καλαμάκι για σουβλάκι ξεκινάμε να στροβιλίζουμε την σοκολάτα. Διαφορετικά μπορούμε να λιώσουμε την κουβερτούρα και με ένα κουτάλι της σούπας να κάνουμε γραμμές πάνω από την τούρτα.
Tips για την Τούρτα κορμός βανίλια σοκολάτα
Αντί για κάψουλα βανίλιας μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Αυτό ισχύει και στην κρέμα σοκολάτα και στην σαντιγί. Το κονιάκ είναι προαιρετικό.
Η κουβερτούρα στην διακόσμηση της τούρτας είναι προαιρετική. Αντί για κορν φλάουρ στην κρέμα μπορούμε να βάλουμε νισεστέ. Μπορούμε στην κρέμα να αυξήσουμε την ζάχαρη στα 3/4 της κούπας.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές