Συνταγή για τούρτα λαγουδάκι με ζαχαρόπαστα, σπιτικό σοκολατένιο παντεσπάνι και μους φράουλας για τα παιδάκια που έχουν γενέθλια μέσα στο Πάσχα ή για το Πασχαλινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα. Η συνταγή βήμα βήμα για μία τούρτα καλύτερη και από του ζαχαροπλαστείου
από τη φίλη μας Art-Purple Kallitexnis.
- αυγα 10
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 290 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 4 κουταλάκια του γλυκού
- ηλιέλαιο 60 ml
- ζαχαρη 240 γραμμάρια
- κακαο 40 γραμμάρια
- βανίλια 3
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 150 ml καυτή
- μαρμελάδα 100 γραμμάρια φράουλα
- μπισκότα 80 γραμμάρια γεμιστά με κρέμα φράουλα
- φυτική κρέμα γάλακτος 800 ml
- τυρί κρέμα 250 γραμμάρια
- νερό 3 κουταλιές της σούπας
- ζελατίνη 8 γραμμάρια σε σκόνη
- λευκή κουβερτούρα 100 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 1/2 κούπα
Για τη μους φράουλας
- ζαχαροπαστα 1 μεγάλο κομμάτι λευκή
- νισεστέ 100 γραμμάρια περίπου
- νερό 1-2 κουταλιές της σούπας
- ζαχαροπαστα 1 κομμάτι ροζ
- ζαχαροπαστα 1 κομμάτι καφέ
- ζαχαροπαστα 1 μικρό κομμάτι γαλάζια
Για τη ζαχαρόπαστα
- ζάχαρη άχνη 400 γραμμάρια
- βανίλια 2
- Γάλα φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 300 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη βουτυρόκρεμα
Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας χωρίς μίξερ
Έχει το παιδάκι σας γενέθλια μέσα στο Πάσχα ή θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας την Κυριακή του Πάσχα με ένα εντυπωσιακό γλυκό; Σήμερα θα φτιάξομε μία πανέμορφη και αφράτη τούρτα λαγουδάκι με ζαχαρόπαστα και την εκτέλεση αναλυτικά βήμα βήμα. Συνταγή ζαχαροπλαστείου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τούρτα λαγουδάκι με ζαχαρόπαστα:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στη τούρτα λαγουδάκι με ζαχαρόπαστα
Προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Αφού το μείγμα από το χτύπημα διπλασιαστεί σε όγκο προσθέτουμε τις βανίλιες και το ηλιέλαιο, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά κάνοντας κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε ένα τσέρκι 24 εκατοστών, κόβουμε δύο λωρίδες λαδόκολλας πιο ψηλές από το τσέρκι και τις λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα.
Τούρτα πραλίνα – μιλφέιγ
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου. Στα 50 λεπτά κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή είναι έτοιμο. Ξεφορμάρουμε και το βάζουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τη μους φράουλας στη τούρτα λαγουδάκι με ζαχαρόπαστα
Αρχικά αδειάζουμε τη σκόνη ζελατίνης σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Διαλύουμε τη ζελατίνη και βάζουμε στο μείγμα στην άκρη. Στο μούλτι προσθέτουμε τα γεμιστά μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη. Βάζουμε και τα μπισκότα στην άκρη.
Ρίχνουμε τη ζελατίνη στη καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη. Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος στη λευκή κουβερτούρα, την οποία την έχουμε σπάσει σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε στη λευκή σοκολάτα τη μαρμελάδα φράουλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σιγά σιγά στο τυρί κρέμα την κρύα φυτική κρέμα γάλακτος χτυπώντας σαντιγί.
Τούρτα αμυγδάλου της γιαγιάς
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφού η σαντιγί μας είναι έτοιμη ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας – ζελατίνη – μαρμελάδα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Στο τέλος ρίχνουμε και τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εκτέλεση για τη ζαχαρόπαστα και την διακόσμηση της τούρτας λαγουδάκι με ζαχαρόπαστα
Αρχικά παίρνουμε ένα μικρό κομματάκι ζαχαρόπαστας και το διαλύουμε μέσα στο νερό, διότι αυτό το μείγμα θα είναι η κόλλα μας. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με νισεστέ για να μην κολλάει και έπειτα ξεκινάμε και δουλεύουμε τη ζαχαρόπαστα.
Τη πλάθουμε σαν πλαστελίνη και έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη. Έχουμε από πριν σχηματίσει τα αυτάκια με ένα πατρόν. Τοποθετούμε το πατρόν από χαρτί πάνω στη ζαχαρόπαστα και κόβουμε τα αυτάκια. Με ποπ στικς πιέζουμε τα αυτάκια για να κάνουμε ένα αυλάκι στη μέση και κολλάμε με την κόλλα που φτιάξαμε τη ροζ ζαχαρόπαστα.
Τα αυτάκια είναι έτοιμα. Έπειτα πλάθουμε δύο στρογγυλά με τη λευκή ζαχαρόπαστα για τα πατουσάκια. Με ένα πλαστικό μαχαιράκι κάνουμε αυλακιές ανάμεσα για να σχηματίσουμε τα δάχτυλα και έπειτα κολλάμε τα ροζ πατουσάκια για να ολοκληρώσουμε τα πόδια.
Τούρτα σοκολάτας στο air fryer
Για το φιογκάκι παίρνουμε τη ροζ ζαχαρόπαστα και κόβουμε από αυτήν μία λωρίδα. Κόβουμε τις άκρες τις λωρίδας για να την κάνουμε όσο γίνεται πιο ομοιόμορφη και αφήνουμε τις άκρες στην άκρη. Αφού η λωρίδα μας γίνει ομοιόμορφη, απλώνουμε λίγη κόλλα στο κέντρο και διπλώνουμε τη λωρίδα στα δύο όπως θα δούμε και στο παρακάτω βίντεο.
Τσακίζουμε λίγο την πάνω και την κάτω πλευρά για να γίνει το φιογκάκι και από πάνω κολλάμε τις άκρες που αφήσαμε προηγουμένως στην άκρη για να σχηματιστεί η κορδέλα του φιόγκου. Κολλάμε λευκά μπαλάκια από ζαχαρόπαστα για να γίνει πουά και είναι έτοιμο.
Για τα μάτια ανοίγουμε δύο μικρά στρογγυλά λευκά και δύο μικρά στρογγυλά γαλάζια κομμάτια. Κολλάμε τα γαλάζια κομμάτια πάνω από τα λευκά. Με τη καφέ ζαχαρόπαστα φτιάχνουμε μία βλεφαρίδα κολλώντας ουσιαστικά ένα “σκουληκάκι” από ζαχαρόπαστα με 1-2 μικρότερα “σκουληκάκια”. Κολλάμε τη βλεφαρίδα πάνω από το μάτι.
Εύκολη τούρτα σοκολάτα για γιορτή και γενέθλια
Στο τέλος βάζουμε πάνω από το γαλάζιο στρογγυλό μαύρες και λευκές τελίτσες από ζαχαρόπαστα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο μάτι. Για τη μουσούδα κολλάμε δύο στρογγυλά λευκά κομμάτια.
Φτιάχνουμε τα μουστάκια με καφέ ζαχαρόπαστα και τα βάζουμε πάνω στα στρογγυλά και πλάθουμε μία ροζ καρδούλα για μύτη. Φτιάχνουμε και ό,τι άλλο αγαπάμε από ζαχαρόπαστα για να διακοσμήσουμε την τούρτα.
Εκτέλεση για τη βουτυρόκρεμα στη τούρτα λαγουδάκι με ζαχαρόπαστα
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Επίσης προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο τέλος ρίχνουμε το φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μία αφράτη κρέμα. Μεταφέρουμε τη βουτυρόκρεμα σε ένα κορνέ.
Εκτέλεση για τη τούρτα λαγουδάκι με ζαχαρόπαστα
Για την συγκεκριμένα τούρτα χρησιμοποιήσαμε 1 δόση σοκολατένιο παντεσπάνι, μισή δόση βουτυρόκρεμα, μισή δόση μους φράουλας. Ξεκινάμε λοιπόν να βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού για να φτιάξουμε το σιρόπι.
Τοποθετούμε ένα τσέρκι σε μία βάση τούρτα. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 δίσκους. Βάζουμε τον πρώτο δίσκο, τον σιροπιάζουμε με ένα πινέλο και στρώνουμε από πάνω μία στρώση μους φράουλας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές και κλείνουμε με μους φράουλας.
Βάζουμε τη τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα ξεφορμάρουμε, καλύπτουμε με τη βουτυρόκρεμα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για ακόμη 1 ώρα. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας νισεστέ και ανοίγουμε ένα μεγάλο κομμάτι λευκής ζαχαρόπαστας σε λεπτό φύλλο.
Σοκολατένια τούρτα στο Air fryer
Ντύνουμε με τη ζαχαρόπαστα τη τούρτα, προσέχοντας να μην έχει φουσκώματα. Κόβουμε τις άκρες και διακοσμούμε με τα διακοσμητικά που φτιάξαμε προηγουμένως. Φτιάχνουμε αν θέλουμε και λουλουδάκια με μικρά κομμάτια ζαχαρόπαστας που τα ανοίξαμε σε μικρά φυλλαράκια και τα ρολάραμε και είναι έτοιμη.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr