Μια Τούρτα Τούρτα λευκής σοκολάτας είναι ότι πρέπει για το τραπέζι της Κυριακής. Με αφράτο σπιτικό παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα και αφράτη σαντιγί. Είναι σκέτη κόλαση και σίγουρα θα την λατρέψουν όσοι αρέσκονται στα λευκά γλυκά. Φτιάχνεται πανεύκολα και είναι καλύτερη και από του ζαχαροπλαστείου.
- αυγα 5
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 155 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 1
- βουτυρο 60 γραμμάρια
- λευκή κουβερτούρα 100 γραμμάρια
Για την κρέμα
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια παγωμένη
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
Για την σαντιγί
Τούρτα με λευκή σοκολάτα, και αφράτη σαντιγί από την Τζένη Τσανακτσίδου που θα απογειώσει το Κυριακάτικο τραπέζι μας.
Ένα γλυκό στο Κυριακάτικο τραπέζι είναι απαραίτητο. Όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από το τραπέζι, τρώνε μαζί ψητό κρέας και άλλες λιχουδιές και μετά από τέτοιο φαγοπότι, το επιδόρπιο επιβάλλεται. Έτσι η Τζένη Τσανακτσίδου μοιράζεται μαζί μας την καλύτερη συνταγή για τούρτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα λευκής σοκολάτας:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στην τούρτα λευκής σοκολάτας
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την βανίλια σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι 28ν και μεταφέρουμε στο τσέρκι το μείγμα.
Δείτε ακόμα Τρουφάτη τούρτα κορμός
Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά. Αφού ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Έπειτα το κόβουμε σε 2 δίσκους.
Εκτέλεση για το σιρόπι στην τούρτα λευκής σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 3 λεπτά, μετά το σημείο βρασμού. Αφού βράσει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το φρέσκο γάλα και την ζάχαρη να ζεσταθούν. Παίρνουμε λίγο γάλα από το γάλα που έβρασε και το βάζουμε σε ένα μπολ. Διαλύουμε μέσα στο γάλα του μπολ το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ στο ζεστό γάλα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την λευκή κουβερτούρα και την βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να γίνει λεία.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα γάλακτος παγωμένη με την ζάχαρη άχνη σε μία αφράτη σαντιγί.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι στο τσέρκι και το σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας. Από πάνω, στρώνουμε την κρέμα. Καλύπτουμε την κρέμα με τον άλλον δίσκο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε και πάλι. Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει και στρώνουμε την σαντιγί πάνω στο κρύο γλυκό. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη κουβερτούρα και κερασάκια.
Tipsγια την τούρτα λευκής σοκολάτας
Μπορούμε να φτιάξουμε την σαντιγί σε μους λευκής σοκολάτας.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές