Τούρτα Μωσαϊκό από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Αυτή η τούρτα Μωσαϊκό με κρέμα σοκολάτας, σαντιγί και μπισκότο πτι μπερ θα γίνει η αγαπημένη σας.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
- βουτυρο 100 γρ.
- κορν φλαουρ 80 γρ.
- κουβερτουρα 150 γρ. 52%
- μπισκότα 400 γρ. πτι μπερ σπασμένα
- φυτική κρέμα γάλακτος 300 γρ.
Υλικά
Οι τούρτες κατσαρόλας τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα αφού είναι πανεύκολες, οικονομικές, πεντανόστιμες και πιο ελαφριές από τις κλασικές τούρτες με τα παντεσπάνια και τα σιρόπια. Σήμερα λοιπόν ο Δημήτρης Μιχαηλίδης θα μας φτιάξει την αγαπημένη μας τούρτα Μωσαϊκό.
Θα την φτιάξουμε με σοκολάτα, μπισκότα πτι μπερ και επικάλυψη σαντιγί για να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Είναι ιδανική ακόμη και για τα γενέθλια του παιδιού και μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν με την γεύση της στο παιδικό πάρτι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Τούρτα Μωσαϊκό από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη:
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα 300 γρ. από το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, τον κορν φλάορ και ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ όπου έχουμε βάλει μέσα τα σπασμένα πτι μπερ και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×35 ή λίγο μεγαλύτερο και το βάζουμε στο ψυγείο για 30′. Σε ένα μπολ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μαλακή σαντιγί.
Προσθέτουμε τα 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Απλώνουμε πάνω στο μείγμα της κρέμας-μπισκότου και γαρνίρουμε με σπασμένα πτι μπερ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Ζωή Ναλμπάντη : “Γέννησα τη μία μου κόρη στο χαλάκι του μπάνιου, ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο”
- Η Γη της Ελιάς : Το κάνεις όλο και χειρότερο Στάθη- Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει