Σου Περίσσεψε κέικ; Φτιάξε την πιο εύκολη Τούρτα Μπανάνα μπανάνα – σοκολάτα. Τούρτα με κρέμα μπανάνας, κρέμα σοκολάτας και γκανάζ σοκολάτας.
- κεικ 2 κούπες περίπου που μας περίσσεψε
- βουτυρο 2 κουταλιές
- κακαο 1 κουταλιά σε σκόνη
- Γάλα φρέσκο Μισή κούπα
Υλικά
- άνθος αραβοσίτου 1 φακελάκι με γεύση μπανάνα
- Γάλα φρέσκο Μισή κούπα λιγότερη από τις οδηγίες της συσκευασίας
Για την κρέμα μπανάνα
- άνθος αραβοσίτου 1 φακελάκι με γεύση βανίλια
- Γάλα φρέσκο Μισή κούπα λιγότερη από τις οδηγίες της συσκευασίας
- Κουβερτούρα γάλακτος 1
Για την κρέμα σοκολάτας
- βουτυρο 2 κουταλιές
- κακαο 1 κουταλιά της σούπας
- Κουβερτούρα γάλακτος 1 πλάκα
- Γάλα φρέσκο Μισή κούπα
Για την γκανάζ σοκολάτας
Σήμερα θα φτιάξουμε μία πανεύκολη τούρτα με γεύση μπανάνα σοκολάτα με οικονομικά και πανεύκολα υλικά. Θα χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα σοκολάτας, ανθός αραβοσίτου με γεύση μπανάνας και γεύση βανίλιας που θα την κάνουμε σοκολατένια με λίγη κουβερτούρα και μία βελούδινη γκανάζ σοκολάτας γάλακτος.
Είναι μία τούρτα με τον ωραιότερο συνδυασμό στα γλυκά. Μιλάμε φυσικά για το πόσο πολύ ταιριάζει η σοκολάτα με την μπανάνα σαν γεύσεις. Αυτή η τούρτα θα γίνει με κέικ που μας περίσσεψε στο παντεσπάνι και μπορείτε να την φτιάξετε σε γενέθλια, γιορτές ή όταν θέλετε κάτι γλυκό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα μπανάνα – γεύση:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Παίρνουμε το κέικ που μας περίσσεψε και το θρυμματίζουμε. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κακάο σε σκόνη και το φρέσκο γάλα και στην συνέχεια ρίχνουμε το θρυμματισμένο κέικ και το βρέχουμε.
Δείτε ακόμα Τούρτα Ferrero Rocher χωρίς ζάχαρη
Αφού το μείγμα μας έχει ομογενοποιηθεί το στρώνουμε σε μία αποσπώμενη 30αρα φόρμα με την βάση και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα μπανάνας
Φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου με γεύση μπανάνα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της συσκευασίας μόνο που θα βάλουμε μισή κούπα γάλα λιγότερο για να βγει η κρέμα πιο πηχτή. Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο το στρώνουμε πάνω από το παντεσπάνι. Βάζουμε την φόρμα και πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας
Στην συνέχεια φτιάχνουμε το ανθός αραβοσίτου με γεύση βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μόνο που θα βάλουμε μισή κούπα γάλα λιγότερο για να βγει πιο πηχτή η κρέμα.
Προσθέτουμε επίσης την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει για να γίνει η κρέμα σοκολατένια. Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από την κρέμα μπανάνας στην φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο και πάλι την φόρμα μέχρι να παγώσει και η κρέμα σοκολάτας.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Στο τέλος παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το κακάο, την κουβερτούρα γάλακτος και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μόλις η γκανάζ είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο την φόρμα μέχρι να παγώσει η γκανάζ και αφού παγώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Tips για την Τούρτα μπανάνα
Μπορούμε να καταψύξουμε το θρυμματισμένο κέικ που μας περίσσεψε στην κατάψυξη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr