Τουρτα ΟΡΕΟ & ΝΟΥΤΕΛΑ
Για το κεικ
2 φλυτζανια αλευρι γοχ
1/3 φλυτζανιου κακαο
2 φλυτζανια ζαχαρη λευκη η καστανη
1 κουταλακι του γλυκου αλατι
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ
2 κουταλακια του γλυκου σοδα
2 αυγα μεγαλα σε θερμοκρασια δωματιου
1 και 1/3 βουτυρογαλα σε θερμοκρασια δωματιου
2/3 φλυτζανιου ηλιελαιο η λαδι καρυδας
3/4 φλυτζανιου ζεστο νερο
Για την κρεμα ΟΡΕΟ
400 γρ κρεμα γαλακτος φυτικη η φρεσκια
200 γρ τυρι κρεμα Φιλαδελφια
1/2 φλυτζανι αχνη ζαχαρη
1 και 1/2 πακετο μπισκοτα ΟΡΕΟ τριμμενα στο μουλτι
Το υπολοιπο 1/2 πακετο το χρησιμοποιησα στην διακοσμηση
&
200 γρ νουτελα
Εκτελεση για το κεικ
Λαδωνουμε 3 ταψακια 18-20 εκ και στρωνουμε στον πατο τους λαδοκολα την οποια λαδωνουμε κι αυτην. Αναβουμε τον φουρνο στους 170 βαθμους πανω κατω.
Κοσκινιζουμε ολα τα στερεα υλικα σε ενα μπωλ.
Ενωνουμε τα αβγα με το βουτυρογαλα και το ηλιελαιο σε ενα μεγαλο μπωλ με το συρμα. Ριχνουμε τα στερεα υλικα και ανακατευουμε να ενωθουν καλα. Στο τελος ριχνουμε το ζεστο νερο και ανακατευουμε καλα.
Μοιραζουμε το μιγμα στα 3 ταψακια και ψηνουμε για 30-35 λεπτα, να βγαινει το μαχαιρακι καθαρο.Βγαζουμε απο το φουρνο και μετα απο 10 λεπτα ξεφορμαρουμε. Αφηνουμε να κρυωσουν
Εκτελεση για την κρεμα ΟΡΕΟ
Χτυπαμε στο μιξερ την κρεμα γαλακτος σε σφιχτη σαντιγη.
Χτυπαμε σε ενα μπωλ το τυρι κρεμα με την αχνη ζαχαρη μεχρι να εωνθουν καλα. Ριχνουμε το μιγμα στην σαντιγη, ανακατευουμε και προσθετουμε τα τριμμενα μπισκοτα! Ανακατευουμε ελαφρα.
Βαζουμε ενα τσερκι στην πιατελα, τοποθετουμε ενα κεικ, αλοιφουμε με την μιση νουτελα και βαζουμε απο πανω το 1/3 της κρεμας. Σκεπαζουμε με το δευτερο κεικ, αλοιφουμε με την υπολοιπη νουτελα και βαζουμε το 1/3 της κρεμας. Βαζουμε το τριτο κεικ και καλυπτουμε με την υπολοιπη κρεμα. Βγαζουμε το τσερκι με την βοηθεια ενος μαχαιριου και καλυπτουμε και τα πλαγια της τουρτας με κρεμα. Παγωνουμε μια νυχτα στο ψυγειο.