Close

Τούρτα παγωτό για τον Δεκαπενταύγουστο

Τούρτα παγωτό για τον Δεκαπενταύγουστο _

Τούρτα παγωτό με μαρμελάδα φράουλα & μπισκότα που θα σας δροσίσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο!

    Για την δεύτερη γέμιση

  • μπισκότα 1/2 πακέτο σοκολάτας
  • lime ξύσμα από 1
  • μπισκότα 1/2 πακέτο με κρέμα λεμονιού

Η τούρτες παγωτό είναι must κάθε Καλοκαίρι ακόμη και στα γενέθλια. Δροσερές τούρτες παγωτό που αντικαθιστούν τις κλασικές κάθε Καλοκαίρι για γενέθλια, για κέρασμα ή για όταν θέλουμε ένα γλυκό. Οι τούρτες παγωτό είναι εύκολες στην παρασκευή.

Μετά την τούρτα παγωτό ferrero rocher θα δοκιμάσουμε τούρτα παγωτό με σπιτικό παντεσπάνι, παγωτό με ξύσμα lime, μπισκότα σοκολάτας και μπισκότα με κρέμα λεμονιού και φυσικά μαρμελάδα φράουλα. Ένα εξαιρετικό γλυκό που θυμίζει τις τούρτες παγωτού στα ζαχαροπλαστεία. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:  

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Στην αρχή χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή μαρέγκα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και τους κρόκους στην μαρέγκα και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα χρησιμοποιώντας μία μαρίζ.

Βάζουμε το μείγμα για το παντεσπάνι σε μία φόρμα για τούρτα αφού πρώτα έχουμε βάλει στον πάτο της φόρμας λαδόκολλα. Ψήνουμε το παντεσπάνι μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά και αφού το ψήσουμε το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Δείτε ακόμα Τούρτα Παγωτό Stracciatella με 3 υλικά

Εκτέλεση για το παγωτό

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά.

Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο μπολ. Στο ένα μπολ θα βάλουμε τα μπισκότα σοκολάτας κομμένα σε κομμάτια – όχι πολύ μικρά – και στο άλλο μπολ θα βάλουμε τα μπισκότα με κρέμα λεμονιού και το ξύσμα lime κομμένα και αυτά σε όχι πολύ μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά την κάθε κρέμα.

Για το στήσιμο της τούρτας

Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 δίσκους. Βάζουμε 1 παντεσπάνι στην φόρμα που ψήσαμε το παντεσπάνι και από πάνω βάζουμε 1/2 δόση μαρμελάδα φράουλα. Από πάνω βάζουμε την κρέμα με τα μπισκότα λεμονιού. Από πάνω παντεσπάνι, στην συνέχεια ξανά μαρμελάδα φράουλα και κρέμα με μπισκότα σοκολάτας.

Βάζουμε το γλυκό μας στην κατάψυξη για περίπου 5 με 6 ώρες. Στην συνέχεια ξεφορμάρουμε. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε λίγη σοκολάτα και μέντα από πάνω αν μας αρέσει και απολαμβάνουμε.

Tips για την Τούρτα παγωτό για τον Δεκαπενταύγουστο

Αντί για lime μπορούμε να βάλουμε ξύσμα λεμονιού.

Τούρτα_ παγωτό_ για_ τον_ Δεκαπενταύγουστο_ Τούρτα_ παγωτό_ για_ τον_ Δεκαπενταύγουστο_ Τούρτα_ παγωτό_ για_ τον_ Δεκαπενταύγουστο_ Τούρτα_ παγωτό_ για_ τον_ Δεκαπενταύγουστο_ Τούρτα_ παγωτό_ για_ τον_ Δεκαπενταύγουστο_ Τούρτα_ παγωτό_ για_ τον_ Δεκαπενταύγουστο_ Τούρτα_ παγωτό_ για_ τον_ Δεκαπενταύγουστο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Tartseli

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr