Συνταγή για Τούρτα παγωτό με τσουρέκι . Η καλύτερη συνταγή για το τσουρέκι που περίσσεψε. Η τούρτα τσουρεκιού είναι πολύ νόστιμή και εύκολη.
- κρεμα γαλακτος 500γρ με 35% λιπαρά
- ζαχαρη 170γρ
- μαχλέπι 1 κουτ.γλυκού
- μαστιχα 1 δάκρυ
- τσουρεκια Από αυτό που μας περίσσεψε
Υλικά
Το Πάσχα πέρασε και μπορεί φέτος να σας περίσσεψε λίγο από το αγαπημένο σας τσουρέκι φτιάξτε λοιπόν Τούρτα παγωτό με τσουρέκι . Μην αγχώνεστε, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Σίγουρα δεν είναι εποχές που πετάμε φαγητό. Και γιατί να το κάνουμε άλλωστε; Τίποτα δεν πρέπει να πάει χαμένο.
Έτσι μπορούμε να μετατρέψουμε το τσουρέκι που μας περίσσεψε σε μία πεντανόστιμη και δροσιστική τούρτα παγωτό με γεύση τσουρέκι. Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή για τούρτα παγωτό χρησιμοποιώντας το τσουρέκι που μας περίσσεψε.
Οικονομική και ιδανική ακόμη και για τους αρχάριους στην ζαχαροπλαστική. Σίγουρα θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για την καλύτερη Τούρτα παγωτό με τσουρέκι
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στην εστία σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, το μαχλέπι και την μαστίχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν βάλουμε την μαστίχα, την έχουμε χτυπήσει στο γουδί μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Αφού βάλουμε τα υλικά μας στο κατσαρολάκι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ. Καλύπτουμε το μπολ με μία πλαστική μεμβράνη που θα εφάπτεται στο μείγμα, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
Αφού κρυώσει λίγο το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Στο μεταξύ κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια το τσουρέκι που μας περίσσεψε και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά. Αφού περάσουν οι 4-5 ώρες χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας, το οποίο θα είναι ακόμη ρευστό.
Δείτε ακόμα Παγωτό Τσουρέκι με τα περισσεύματα
Αφού αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε τα κυβάκια τσουρεκιού. Βάζουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα μίας χρήσης, σκεπάζουμε την φόρμα με μεμβράνη και τοποθετούμε την τούρτα μας στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Όταν είναι έτοιμη την ξεφορμάρουμε και την γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Συμβουλές για Τούρτα παγωτό με τσουρέκι
Το μείγμα δεν πρέπει να το χτυπήσουμε στο μίξερ παραπάνω. Μόλις αφρατέψει είναι έτοιμο. Δεν θέλουμε να σφίξει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Alice Chavela
και την είδαμε στην δική μας ομάδα Συνταγες για παιδια & more
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr