Τούρτα Παγωτό τιραμισού. Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς μια συνταγή για τούρτα παγωτό τιραμισού γιατί η αλήθεια είναι πως το τιραμισού μας αρέσει όλο τον χρόνο. Είναι ένα αγαπημένο γλυκό που γίνεται ακόμη πιο γευστικό όταν το φτιάχνουμε παγωτό. Αν θέλετε λοιπόν ένα νόστιμο παγωτό που συνδυάζει το κακάο και τον καφέ, τότε ένα παγωτό τιραμισού θα σας αρέσει σίγουρα.
- σαβαγιάρ 1 πακέτο
- τυρί κρέμα 480 γραμμάρια light
- κρεμα γαλακτος 250 γραμμάρια 35% λιπαρά
- ζαχαρούχο γάλα 1
- βανίλια 1
Υλικά
- ζαχαρη 3/4 φλιτζάνια
- νερό 2 φλιτζάνια
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας άγλυκο
- καφές 2 κουταλιές της σούπας νες
- κονιάκ 1 σφηνάκι
Για το σιρόπι
- κακαο Κατά βούληση άγλυκο
- κρεμα γαλακτος 300 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά της σούπας
Για το γαρνίρισμα
Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο αλλά δεν φαντάζεστε πόσο εύκολο είναι. Θα βάλουμε και σαβαγιάρ για να μην απέχει καθόλου από το παραδοσιακό τιραμισού. Εμείς είχαμε ένα τραπέζι την προηγούμενη εβδομάδα, το φτιάξαμε και ξετρελάθηκαν όλοι. Ρωτούσαν από ποιο ζαχαροπλαστείο…το πήραμε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παγωτό τιραμισού:
Εκτέλεση για το σιρόπι
Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε με ένα σύρμα την ζάχαρη, το κακάο και τον καφέ. Έπειτα προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφού διαλυθεί απομακρύνουμε αμέσως το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία για να μπορέσουμε στην πορεία να σιροπιάσουμε τα σαβαγιάρ.
Εκτέλεση για το παγωτό
Στο μίξερ χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το τυρί κρέμα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Επίσης προσθέτουμε την βανίλια και στο τέλος λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε ίσα ίσα να πάρουμε μία βελούδινη κρέμα, γιατί δεν πρέπει να το χτυπήσουμε για πολύ ώρα.
Στρώνουμε μία διάφανη μεμβράνη σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε στην φόρμα το μισό μείγμα του παγωτού. Σιροπιάζουμε τα σαβαγιάρ και κάνουμε μία στρώση σαβαγιάρ πάνω στο μείγμα του παγωτού. Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα παγωτού από πάνω και σιροπιάζουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.
Τελειώνουμε το παγωτό με τα σαβαγιάρ. Κλείνουμε με την διάφανη μεμβράνη το παγωτό και το βάζουμε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ. Ξεφορμάρουμε το παγωτό μας την επόμενη μέρα και χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί.
Δείτε ακόμα Συνταγή για παγωτό Kiss
Μόλις η σαντιγί είναι έτοιμη γαρνίρουμε το παγωτό μας και πασπαλίζουμε το παγωτό με το άγλυκο κακάο. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και η σαντιγί και απολαμβάνουμε.
Tips για το Παγωτό τιραμισού
Μπορούμε να βάλουμε και τυρί κρέμα με όλα τα λιπαρά του.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15