Συνταγή για το σουφλέ του Δεκαπενταύγουστου. Ένα εντυπωσιακό σουφλέ για της Παναγίας που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας.
- μακαρονια 1 πακέτο κοφτό
Υλικά
- ελαιολαδο Λίγο
- μανιταρια 2 συσκευασίες μεσαίες
- πιπεριά 2 κόκκινες
- πιπεριά 2 πράσινες
- νερό 1 ποτήρι
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια
- φέτα Λίγη θρυμματισμένη
Για τον κιμά λαχανικών
- Γάλα φρέσκο 2 κούπες
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- αυγα 1
- αλατι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- τυρί Μπόλικο τριμμένο κίτρινο
Για την μπεσαμέλ
- τυρί Μπόλικο κίτρινο τριμμένο
Για το παστίτσιο
Για το γιορτινό σας τραπέζι ή τον μπουφέ σας ή απλά επειδή σας αρέσουν τα φαγητά εκτός από υπέροχη γεύση να έχουν και υπέροχη εμφάνιση αυτό το σουφλέ του Δεκαπενταύγουστου με κιμά λαχανικών και κρέμα γάλακτος θα σας συναρπάσει. Με κοφτά μακαρόνια, κιμά από μανιτάρια, πιπεριές και μυρωδικά, μπεσαμέλ, κρέμα γάλακτος και κίτρινο τριμμένο τυρί.
Θα βάλουμε και λίγη φέτα για την τσαχπινιά και θα ολοκληρώσουμε την απόλαυση. Μ κι επειδή κι εμείς το δοκιμάσαμε, αυτή η συνταγή όχι μόνο έχει απόλυτη επιτυχία αλλά θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ του Δεκαπενταύγουστου:
Εκτέλεση για τα ζυμαρικά
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα κοφτά μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τον κιμά λαχανικών
Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς. Ξεκινάμε να σοτάρουμε τα μανιτάρια χωρίς τα υγρά της κονσέρβας και τις κόκκινες και τις πράσινες πιπεριές αφού πρώτα τις έχουμε ξεπλύνει και τις έχουμε ψιλοκόψει.
Αφού τσιγαριστούν τα λαχανικά προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη και αφήνουμε τα λαχανικά μας να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν όλο το νερό τους. Αφού πιούν όλο το νερό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την θρυμματισμένη φέτα. Σβήνουμε το μάτι και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα μαζί με το κορν φλάουρ και το βούτυρο. Μόλις πήξει το μείγμα μας και γίνει μπεσαμέλ, σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο κίτρινο τυρί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εκτέλεση για το παστίτσιο
Παίρνουμε ένα τσέρκι Νο 28 και το βουτυρώνουμε καλά. Περνάμε στο δαχτυλίδι μία λεπτή στρώση μπεσαμέλ και βάζουμε μία στρώσει μακαρόνια. Από πάνω λίγο κίτρινο τριμμένο τυρί.
Από πάνω μία στρώση κιμά λαχανικών, από πάνω μακαρόνια, από πάνω κίτρινο τυρί, από πάνω άλλη μία στρώση κιμά λαχανικών, από πάνω μακαρόνια και τελειώνουμε με την μπεσαμέλ. Βάζουμε το τσέρκι σε ένα ταψί και ψήνουμε το παστίτσιο μας στον φούρνο μέχρι να ροδίσει. Μπορείτε αντί για κιμά λαχανικών να βάλετε κανονικο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr