Close
Τουρτα προφιτερολ

Τουρτα προφιτερολ!

 

1 λιτρο φρεσκο γαλα,

1 και 1/2 φλυτζανα ζαχαρη,

2 βανιλιες,

μια φλυτζανα κακαο,

μια φλυτζανα νισεστε,

2 φακελακια γκαρνι γιωτης,

20 μπισκοτα σαβαγιαρ,

1 κροκο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρολα βαζουμε 600ml γαλα,τη ζαχαρη και τις βανιλιες!Στο υπολοιπο γαλα δυαλυουμε το κακαο και το νισεστε και οταν αρχισει να βραζει το γαλα το ριχνουμε μεσα και ανακατευουμε καλα.Κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε την κρεμα να κρυωσει.Οταν κρυωσει προσθετουμε το κροκο για να γυαλισει η κρεμα.Ετοιμαζουμε τη σαντυγι!!!!!!!Χτυπαμε στο μιξερ τα 2 φακελακια γκαρνι με 400 ml γαλα.Σπαμε τα σαβαγιαρ σε 4 κομματια και βαζουμε μια στρωση αποτα μισα σαβαγιαρ σε ενα τσερκι(εγω τα εβαλα σε τσερκι καρδια).Σκεπαζουμε τα σαβαγιαρ με τη μιση κρεμα σοκολατας και πανω απο αυτη απλωνω τη μιση σαντυγι.Βαζω ξανα σαβαγιαρ και σκεπαζω με την υπολοιπη κρεμα σοκολατας.Με ενα κορνε στολιζω την τουρτα μου με την υπολοιπη σαντιγυ

toyrta toyrta profiterol