Συνταγή για Λαχταριστή τούρτα πυραμίδα με σαντιγί, παντεσπάνι σοκολάτας και γλάσο σοκολάτας.Είναι μία πολύ νόστιμη τούρτα που συνδυάζοντας τις ίδιες γεύσεις αλλά αλλάζοντας κάθε φορά το σχέδιό της, μπορεί να στηρίξει άνετα ένα παιδικό πάρτι, τα γενέθλια των ενηλίκων ή την ανάγκη μας για γλυκό μετά από οποιοδήποτε τραπέζι. Δοκιμάστε την!
- αυγα 6
- ζαχαρη 15 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 10 κουταλιές της σούπας
- κακαο 5 κουταλιές της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 1
- βανίλια 1
Υλικά
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- κακαο 4 κουταλιές της σούπας
- καφές 1 κουταλιά της σούπας νες
- νερό 5 φλιτζανάκια του καφέ
Για το σιρόπι
- φυτική σαντιγί 1
- ζαχαρούχο γάλα 1
Για την σαντιγί
- κουβερτουρα 1
- σπορέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
- γάλα εβαπορέ 1 γαλατάκι που βάζουμε στον καφέ
Για το γλάσο σοκολάτας
Σήμερα θα ετοιμάσουμε μία πρωτότυπη και λαχταριστή τούρτα με φυτική σαντιγί με ζαχαρούχο γάλα, σοκολατένιο παντεσπάνι, υπέροχο σιρόπι και σοκολατένιο γλάσο. Θα δώσουμε το ξεχωριστό σχήμα της πυραμίδας, ψήνοντας το παντεσπάνι σε φόρμα του κέικ γιατί για ένα εντυπωσιακό γλυκό δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα πυραμίδα:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το μεταφέρουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 35 λεπτά. Με το που ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού κρυώσει το κόβουμε σε τρεις δίσκους.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη, το κακάο, τον νες καφέ και το νερό μέχρι να λιώσουν τα υλικά μας για περίπου 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Στο μίξερ χτυπάμε την φυτική σαντιγί με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Εκτέλεση για το στήσιμο
Παίρνουμε τον πρώτο δίσκο από παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε. Από πάνω στρώνουμε μία στρώση σαντιγί. Πάνω από την σαντιγί στρώνουμε τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε και αυτό. Πάνω από τον δεύτερο δίσκο στρώνουμε ακόμη μία στρώση σαντιγί.
Δείτε ακόμα Τούρτα σοκολατίνα με μπισκότα
Πάνω από την σαντιγί βάζουμε τον τρίτο δίσκο. Τον σιροπιάζουμε και αυτόν από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σπασμένη κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο και το γάλα εβαπορέ, μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και να γίνει λείο το γλάσο μας.
Αφήνουμε το γλάσο για λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του και το περιχύνουμε στο παγωμένο γλυκό. Αφήνουμε την τούρτα για λίγη ώρα ακόμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το γλάσο ή σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Μαδικα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια ξυλοκοπήθηκε άγρια από την σύζυγο της κρυφής της σχέσης
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη προσπαθούσε να κάνει Λευκούς Γάμους με Πακιστανούς
- Γιώργος Αγγελόπουλος : Περπάτησε ξυπόλυτος 8 ολόκληρα χλμ για να πάει στην Παναγία (βίντεο)
- Άγιος Έρωτας : Δώσε μου την Χριστίνα και καθάρισες – Η Χυδαία απαίτηση του Βλάσση
- Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με 6 υλικά