Γιορτάζουμε με τον αγαπημένο μας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου φτιάχνοντας την πιο εντυπωσιακή και νόστιμη red velvet τούρτα! Η ημέρα των ερωτευμένων απαιτεί γλυκό, κόκκινα χρώματα και ρομαντική ατμόσφαιρα, και αυτό το γλυκό μπορεί να τα συνδυάσει και να τα πετύχει όλα μαζί!
- αυγα 4
- ζαχαρη 220 γρ
- ηλιέλαιο 200 γρ
- γιαουρτι 150 γρ
- γάλα 120 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 280 γρ
- κακαο 15 γρ
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κτσ
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 κτσ κόκκινο σε πάστα
- ξύδι 1 κτσ
- σοδα 1 κτγ μαγειρική
- μαρμελάδα 2 κτσ φράουλα
- νερό Λίγο
Για το παντεσπάνι
- μασκαρπονε 250 γρ τυρί
- κρεμα γαλακτος 500 μλ 38%λιπαρά
- ζαχαρη 100 γρ
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κτσ
Για την κρέμα
- ζαχαροπαστα
Για το στολισμό
Ένα ξεχωριστό γλυκό γι’αυτήν την ξεχωριστή μερα με παντεσπάνι και κρέμα! Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα και κάντε την υπέρβαση με αυτό το μοναδικό γλυκό!
ENGLISH
4 eggs
220 g sugar
200 gr sunflower oil
150 g yogurt
120 gr milk
280 g all purpose flour
15 g cocoa powder
1 tbsp vanilla extract
1 tbsp red food color
1 tbsp vinegar
1 tsp baking soda
2 tbsp strawberry jam
A little water
For the cream
250 g mascarpone cheese
500 ml whipping cream 38%fat
100 g sugar
1 tbsp vanilla extract
For design
Sugar paste
Pan 40×33 cm