Υλικά:
4-5 φέτες μπαγιάτικο κέικ
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές γλυκόζη
Εκτέλεση:
Τρίβω το κέικ σε ένα τσέρκι η ταψάκι και καλύπτω
τον πάτο.
Σε κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά ανακατεύω το
γάλα την γλυκόζη, και το βούτυρο για 10’.
Κατεβάζω και το αδειάζω στο ταψάκι. ψήνω στους 180’
για 12’.Αφου κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στολίζουμε με ganache με σαντιγύ η και ζάχαρη άχνη.
Tips:
Στην Φώτο είναι με ganache αλλά έτσι βγαίνει πολύ γλυκό.
Θα σας το πρότεινα λοιπόν να χτυπήσετε κρέμα γάλακτος
(Χωρίς προσθήκη ζάχαρης ) σε Σαντιγύ ώστε να ισορροπήσουν
οι γεύσεις τέλεια και ορμονικά
η Φώτο και η αρχική συνταγή είναι από έκδοση
της ΑΛΕΞΙΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή